“Spreman iznenaditi one koji me otpisuju”

Hrvatski tenisač Marin Čilić ovog tjedna nastupa u Pekingu, a tom je prigodom otkrio da kako vjeruje da su pred njim bolji dani, kako još uvijek vjeruje u Grand Slam i što je tajna uspjeha Novaka Đokovića…

U prvom kolu turnira u Pekingu Marin Čilić nije imao problema s domaćom uzdanicom. Di Wu pao je u dva seta, a naš tenisač smatra da je to dio njegove uzlazne putanje.

Njegova je slabija faza, kaže, prošlost: “Od prošlog travnja do ovog proljeća nisam igrao svoj najbolji tenis. Još sam malo nezreo, nisam se dobro nosio s novim situacijama”.

 

“Nakon stanke uoči US Opena osjećao sam se odmoreno, kao da mi je pao veliki teret s leđa. Počeo sam igrati dobro”, ispričao je Čilić za China Daily.

Prije dvije godine odigrao je sjajno u Pekingu i preko Davidenka i Nadala stigao do finala s Đokovićem: “Nastup iz 2009. godine ostao je jedan od mojih najboljih turnira. Sada se ponovno osjećam snažno, a kako me neki igrači otpisuju kao veliku prijetnju, spreman sam ih iznenaditi”.

Osvrnuo se i na zapanjujući formu srpskog tenisača: “Đoković je unio neke promjene u svoju igru i pronašao pravu ravnotežu između savršenog tenisa i dobrog odmora. To moram i ja učiniti jer je sezona duga, a moram biti spreman za svaki pojedini tjedan”.

 

www.hrsport.net

 

 

 

Odgovori