Predstavljamo mladu broćansku rukometnu nadu

Marin Šego, Drago Vuković, Dragan Ćavar, igrači su ponikli iz rukometnog kluba Međugorje. Na putu da stekne njihovu slavu i izgradi uspješnu rukometnu karijeru je Brotnjak Toni Cvitanović. Mladi Cvitanović koji potječe iz sportske obitelji, rodom je iz sela Krehin Gradac. Ove godine Cvitanović je potpisao za zagrebačku Dubravu.

Na početku razgovora, Toni se predstavio našim čitateljima.

Rukomet sam počeo trenirati s 10 godina u Čapljini kod jednog od najboljih trenera za mlađe uzraste u BiH – Dragana Sutona. Član Čapljine sam bio sve do 2010. godine kada prelazim u Dubravu Zagreb.

Toni je već upoznao novu momčad za koju ima samo riječi hvale.

Ekipa je odlična, trenira nas proslavljeni hrvatski rukometaš Hrvoje Horvat. Pripreme zasad sjajno teku i kako stvari stoje predstoji nam borba za sam vrh Hrvatske rukometne lige.

Dubrava nije bila jedina opcija. Imao si još nekoliko ponuda.

Prije prelaska u Dubravu imao sam nekih inozemnih ponuda, ali ništa konkretno. Zasad i ne žurim u neki profesionalizam sve dok ne završim fakultet. Ugovor me s Dubravom veže do 2013. godine, tako da zasad ne razmišljam o promjeni sredine.

Kao i svaki mladi sportaš sigurno da i ti imaš svoga uzora.

reprezentacija junioriA vjerojatno i kao svaki rukometaš divim se Ivanu Baliću i njegovoj igri, a od igrača koji igraju na mojoj poziciji izdvojio bih Manuela Štrleka i Uwea Gensheimera. Ali ne pokušavam nikoga od njih kopirati, već od svakoga pokupiti neke najbolje osobine.

Iako si na početku karijere, možeš se pohvaliti nizom priznanja i trofeja.

Nastupao sam za kadetsku reprezentaciju BiH, a najveće priznanje bili su mi nastupi za juniorsku reprezentaciju Hrvatske koja je u to vrijeme bila aktualni svjetski prvak. Na raznim turnirima sam, naravno uz pomoć svoje ekipe, osvajao pojedinačne nagrade (najbolji igrač, strijelac). Jedan od takvih turnira je bio i Međunarodni rukometni turnir u Međugorju, čije ovogodišnje izdanje počinje uskoro.

Kao sportaš koji potječe iz Brotnja, Toni je pohvalio i naš portal.

I svaka čast za pokretanje ovog portala, jer nisam primijetio da ijedan drugi grad ima isključivo sportski portal.

 

Odgovori