Turbina iz Jablanice „zapela“ protiv Međugorja

Rukometaši Međugorja na domaćem su parketu, u okviru 14. kola Prve rukometne lige FBiH, svladali Turbinu iz Jablanice rezultatom 33:24. Nakon uvodnih deset minuta izjednačene igre Međugorčani su konce utakmice uzeli u svoje ruke i na kraju zasluženo slavili. Već spomenutih deset minuta s početka utakmice bilo je jedino razdoblje u utakmici u kojemu su gosti iz Jablanice uspjeli parirati rukometašima Međugorja.

Već u sljedećim minutama Međugorje je s dva gola Prusine i jednim golom Dodiga došlo do prednosti 9:6.

 

Situaciju kada su imali igrača više na terenu, zbog isključenja igrača Turbine, dobro su iskoristili Mijatović i Stipanović i odveli Međugorje na +5 (16:11), a Prusina zabija za 17:11, rezultat kojim je završilo prvo poluvrijeme.

Dominacija domaćih rukometaša ponovila se i u drugom poluvremenu. Golom TomislavaŠimovića Međugorje je povelo 26:16, a kontra u kojoj Stipanović suhim listom vara vratara Turbina za 27:11 nagovijestila je razdoblje rasterećene igre. Kako je dobar dio drugog poluvremena bio lišen rezultatske neizvjesnosti oba trenera ukazala su priliku i igračima s klupe, a u nastavku su se mogli vidjeti i mnogi atraktivni pokušaji. Tako je Haris Ćosić, uz lijepu piruetu, postavio konačnih 33:24.

HRK Međugorje: Bencun, Soldo 1, Duganžić, Stipanović 3, Mijatović 4, Lukenda 2, Miletić 2, Prusina 8, S. Šimović 5, T. Šimović 4, C. Ostojić 1, Dodig 3, Križanović, Kikaš, Barbarić, J. Ostojić. Trener: Dragan Ćavar.

RK Turbina: Redžić, Begić, Krečimić, Palić, Ćosić 3, Jusupović, A. Halebić 10, Husrep 3, Kurić 1, Zahirović 1, Škampo 1, Đelmo 1, Imamović 1, Ar. Halebić 1. Trener: Zijad Tahirović.

Pogled.ba

 

Odgovori