Premier kladionica zatvara poslovnice u Republici Srpskoj

Narodna skupština Republike Srpske upravo je usvojila Zakon o igrama na sreću, koji Premier kladionici onemogućava daljnji rad u Republici Srpskoj.

“Nakon 10 godina legalnog rada, poštovanja zakona, poštovanja radnika, klijenata i dobavljača, primorani smo ugasiti poslovanje.

Vladajuća elita je ovime pokazala da su im draži strani priređivači i privatni interesi od domaćih firmi, budžeta Republike Srpske i radnih mjesta.

Nažalost, ovo za nas znači samo jedno – ZATVARANJE. Ovo je presedan u svijetu, gdje firma koja je 28.02. predala završni račun s preko 10 milijuna KM dobiti, a sada ide u ZATVARANJE. Teško je to i izgovoriti, Vi gubite radna mjesta, Premier gubi firmu!

Dobro zapamtite ruke koje su Vas ostavile bez posla!

No, nećemo zatvoriti odmah sutradan. Zbog velike infrastrukture, prijevoza materijala i tehnike iz velikog broja poslovnica, raskida ugovora o radu i najmu, to je proces koji će trajati sljedećih par mjeseci i ići će sektor po sektor i najvjerojatnije uskoro početi od Banja Luke. Očekujemo od Vas da do obavijesti o datumu prestanka rada uredno dolazite na posao.

Sve ovo zahtjeva veliku logistiku, a želimo i Vama radnicama dati vremena da se pokušate snaći za novi posao. Svima Vama kojim budu trebale, firma stoji na raspolaganju za preporuke za novi posao.

Krivca za sve ovo morate tražiti isključivo u Vladi RS-a i poslanicima Narodne Skupštine koji su usvojili ovaj kriminalni, lopovski zakon. Vrijeme će pokazati da smo bili u pravu i da je vladajuća elita Republike Srpske svjesno i namjerno uništila legalne firme i posao namjestila svojim ”jatacima”.

Nakon 10 godina rada, uplaćenih više od 100 milijuna maraka u budžet, mi Republiku Srpsku napuštamo, gasimo 230 radnih mjesta i odlazimo tražiti neku razumniju zemlju, bolje mjesto za rad i razvijanje posla.

Što reći nego sretno svima, ako u ovoj zemlji uhljeba i lopova više uopće ima sreće.

Kolegice iz Federacije BiH, sada jasno vidite da sve ovo što se događa nije šala ni igra. Sljedeća na redu je Federacija i moramo biti još jači, glasniji i još više ujedinjeni u borbi za naša prava, inače i sve nas čeka ista sudbina kao kolegice iz RS-a.” – poručili su iz Premier kladionice.

Odgovori