Prga i Puce na Svjetskom karate prvenstvu u Turskoj

Međunarodno otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Rijeci protekloga vikenda je okupilo preko1600 sportašica i sportaša iz 20 država.

Za sjajne vijesti iz Rijeke pobrinuli su se ćlanovi Karate kluba Brotnjo Hercegovina Patricija Prga juniorke -53kg i Jure Puce U21 84kg osvojivši brončana odličja.

Ovim rezultatom nakon tri odrađena kvalifikacijska natjecanja Patricija i Jure su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj (Konya)

Kroz mjesec rujan ove godine vodio se izborni postupak na tri velika natjecanja u Hrvatskoj, gdje ostvarujući pobjede i osvajajući bodove, najbolji natjecatelj iz svake kategorije ostvaruje pravo ulaska u reprezentaciju Hrvatske te nastup na nadolazećem svjetskom prvenstvu u Konyi, Turska, u listopadu 2022.

“Prvi put u povijesti kluba, dva naša člana, Patricija Prga i Jure Puce ostvaruju nastup i zajedno putuju na svjetsko prvenstvo. Najperspektivniji karatisti SVIJETA okupit će se na jednom od najiščekivanijih događaja sezone, a svoje mjesto među tom karate elitom osigurali su naši članovi iz Brotnja. Želimo im puno SREĆE u Turskoj” – poručili su iz Karate kluba Brotnjo Hercegovina.

Odgovori