Razgovor s košarkašem Vanoli Cremone Andrijom Stipanovićem

Za talijansku Vanoli Cremonu ove godine igra Međugorčanin Andrija Stipanović. Nakon sezone u Caserti, Stipanović je odlučio i ove godine ostati u talijanskoj ligi. Nakon deset odigranih kola, Cremona ima skor od 3 pobjede i sedam poraza. U posljednjem susretu Stipanović je u pobjedi momčadi sudjelovao s devet pogodaka i osam skokova.

Andrija, iza vas je sjajna pobjeda protiv momčadi Umana Reyer Venezia. Zabilježio si odličan nastup.

Nakon nekoliko uzastopni poraza vrlo važna utakmica je bila protiv Umane koja ima jako dobru ekipu. Igrali smo dobro, timsku košarku i nadam se da ćemo tako nastaviti. Ova pobjeda sigurno nam je došla u pravu vrijeme i poticaj je za nastavak.

 

Jesi zadovoljan svojim učinkom u ovom dijelu sezone?

Nakon lošeg starta, u posljednje tri utakmice igram super. Konačno dobivam minutažu da mogu pokazati na terenu i mislim da je dobro koristim.

Što je bio uzrok lošega starta?

Promijenili smo trenera nakon nekoliko poraza ali mislim da je više bio problem što smo igrali jako lošu košarku, sporu, bez puno trke. Svi igrači su bili u grču jer bi za svaku i malu greškicu „letili” na klupu. Novi trener nam daje više prostora i po rezultatu se vidi da je momčad zaigrala puno bolje.

S tobom je u momčadi i Hrvoje Perić s kojim si igra u Splitu. Kako funkcionira hrvatska veza?

Hrvoje je odličan momčad i kvalitetan igrač. Sjajno se slažemo na terenu i drago mi je da smo ponovno zajedno u momčadi .

Cremona je trenutno na 11. mjestu u prvenstvu. Unatoč tome, Andro očekuje bolje dane za svoju momčad.

Od ove sezone očekujem dosta, dobro sam spreman i nadam se da ce biti uspješna kako za tim tako i za mene osobno.

 

Odgovori