Razgovor s novim igračem mostarskog Zrinjskog Matejom Rozićem

Čitlučanin Matej Rozić nedavno je potpisao prvi profesionalni ugovor s mostarskim Zrinjskim. Za portal brotnjo-sport.info s Rozićem smo razgovarali o njegovoj dosadašnjoj nogometnoj karijeri.

Matej, što očekuješ od prve sezone u Zrinjskom?

Od prve sezone u Zrinjskom očekujem najprije da se što brže prilagodim seniorskom nogometu gdje se igra brži i čvršći nogomet za razliku od juniorskog. Zasad mi dobro ide i rezultat toga je i ugovor koji sam dobio na 5 godina. Vjerujem da ću se trudom i zalaganjem na treninzima izboriti za mjesto u momčadi.

Kad si počeo trenirati nogomet?

Nogomet sam počeo trenirati sa 7 godina u HNK BROTNJO. U Brotnju sam bio do kadeta,a onda sam prešao u HŠK Zrinjski i evo već sam 4 godinu u Mostaru.

 

Kako komentiraš igre Brotnja?

Igre svog matičnog kluba koliko god mogu popratim. Sad su okupili dosta dobru ekipu, ambicije su koliko čujem da se ide na 1 mjesto i ja se nadam da će Brotnjo ući u veći rang takmičenja, gdje mu je i mjesto.

 

Bio si član kadetske reprezentacije BiH, očekuješ li u narednom razdoblju poziv u mladu selekciju?

Sigurno da svaki mladi igrač mora pred sebe postavit neki motiv pa tako ja želim prvo da se nametnem trenerima u klubu i da dobivam što više prilika. Samo se dobrim igrama u klubu može doći i do reprezentacije.

 

Koji su dosadašnji uspjesi u karijeri?

Dosadašnji uspjesi su:dva puta sam bio viceprvak BIH sa Zrinjskim zatim osvajač kupa BIH,bio sam pozivan za mlade selekcije reprezentacije BIH i nagrada od Sportskog saveza Brotnjo za perspektivnog sportaša.

 

Odgovori