Razgovor s predsjednikom HNK Brotnja Marijom Rozićem

Nogometaše Brotnja uskoro očekuju nove prvenstvene obveze. Pred početak drugoga dijela sezone, za naš portal smo razgovarali s predsjednikom Kluba, Marijom Rozićem.

Gospodine Rozić, što očekujete od drugog dijela prvenstva?

– U proljetnom dijelu prvenstva očekujemo od igrača maksimalan angažman, te da dobrom igrom nastojimo izboriti plasman u veći rang natjecanja.

 

Kako komentirate uzimanje bodova klubovima za zelenim stolom?

– Činjenica je da nijedna utakmica HNK Brotnja nije bila upitna! Ono što nas boli jeste činjenica da je HNK Troglav Livno, za “zelenim stolom”, odlukama Izvršnog odbora NS FBiH dobio 6 bodova i time došao u vodeću poziciju, na 2 boda ispred nas. Žalbe je ovaj klub uputio na utakmice protiv HNK Sloga iz Uskoplja i HNK Kupres, gdje su u obje utakmice na travnjaku poraženi od ovih ekipa. Prema našim saznanjima došli smo do zaključka da bar jedna od odluka koju je donio NSFBiH nije donesena sukladno pravilima i propozicijama takmičenja. Ova odluka je donesena mimo odluke Komisije za propise NSFBiH koja je svojim Mišljenjem predložila Izvršnom odboru NS FBiH da žalba HNK Troglav Livno u svezi s utakmicom protiv HNK Sloga Uskoplje nije utemeljena, ali je Izvršni odbor glasovao suprotno iz samo njima poznatih razloga, čime je nanesena šteta našem klubu i nogometu općenito.

Koliko je momčad izmijenjena u odnosu na prvi dio?

– U odnosu na jesenjski dio prvenstva ostali smo bez dva naša standardna napadača Stanislava Vasilja i Benjamina Vladića. Vasilj je otišao u NK Jadran Ploče a Vladić u inozemstvo. Isto tako Predrag Jurić nije sa nama, kao i pojačanja iz Zrinjskog Matej Rozić i Josip Sesar. Međutim u Klub je došlo nekoliko novih imena i to Tomislav Puljić koji je polivalentan igrač i dobro pojačanje, kao Zvonimir Mustapić i Ivan Šarac. Isto tako trener Miloš računa na igrače koji su imali manju minutažu u jesenjskom dijelu prvenstva i koji su u pripremama pokazali izuzetno zalaganje.

Nedavno ste od Športskog saveza „Brotnjo” dobili posebno priznanje „Bože Gagro”.

– Ova nagrada je zasigurno veliko priznanje za cijeli klub kao i upravu kluba, koja je u protekloj godini napravila izniman uspjeh, te izvršila organizaciju Kluba u cjelini. Uspjeli smo održati Skupštinu i utemeljiti sva tijela kluba sukladno Statutu, nakon čega se osjetio napredak i u igračkom dijelu gdje se uvijek nalazimo vrhu tabele. Isto tako omladinski pogon, kome poklanjamo posebnu pozornost, svakim danom postaje sve bolji. Raduje nas posebno činjenica što ova nagrada nosi ime istinskog ljubitelja športa rano preminulog Bože Gagre. Zasigurno da je njegovom preranom smrću broćanski sport ostao uskraćen za čovjeka koji još mnogo toga mogao pružiti našem Brotnju. Pokojni Božo je bio član upravnog odbora kluba i puno je pridonio njegovom radu. Ova nagrada nam daje snagu da nastavimo raditi kao je to činio naš Božo.

 

Odgovori