Razgovor s trenerom HRK Međugorje, Draganom Ćavarom

Rukometaši Međugorja krenuli su s pripremama za drugi dio sezone. Odlične igre našim su rukometašima donijele plasman među tri najbolje momčadi Lige. O očekivanjima u nastavku prvenstva razgovarali smo s trenerom Draganom Ćavarom.

Gospodine Ćavar, kako ocjenjujete igru momčadi u prvome dijelu sezone?

Ja sam prezadovoljan odnosom igrača kao i samim plasmanom koji smo zauzeli. Momci su reagirali jako kvalitetno na izazove i mogu kazati da sam kao trener ponosan na njih.

Jedino bih možda istaknuo da nisam u potpunosti zadovoljan s utakmicama protiv Željezničara i Iskre u Bugojnu gdje nismo iskoristili svoje prilike za pobjedu. S te dvije utakmice zasigurno bi bili neprikosnoveni na čelu prvenstvene tablice.

Koja je momčad najveći konkurent za titulu prvaka?

U ovom trenutku i s obzirom na prikazanu igru u prvom dijelu prvenstva, jedino je Vogošća momčad koja nam je konkurent. Uz malo sreće i iskustva mogli smo suvereno vladati ovom Ligom.

Očekivanja u drugom dijelu prvenstva?

Na nama je da i dalje uigramo momčad. Momci napreduju i znam da sa svima možemo parirati ako budemo na razini naših igara.  Naš cilj je ostvarivati pobjede na domaćem terenu i pružati što bolje igre u gostima. Ukoliko nastavimo napredovati i ulagati u domaće mlade momke, vjerujem da ovu momčad čekaju još bolji dani.

Na upit koji su se pojedinci nametnuli igrama, trener Ćavar odgovara:

Ne bih isticao pojedince, jer njihove kvalitetne igre rezultat su složnog kolektiva i ne bi bilo korektno da ikoga posebno naglašavam. Za svakog od njih radi cijela momčad i meni je drago kad vidim zajedništvo i koju potporu daju jedan drugome.

Nezaobilazna tema je i nepozivanje Marina Šege u reprezentaciju za predstojeće SP. Vaš komentar?

Žao mi je što Marin ne ide na Svjetsko prvenstvo jer svojim igrama to sigurno zaslužuje. Izbornik Goluža je donio odluku koja je sve nas ražalostila, a hoće li ona biti ispravna, pokazat će vrijeme. No poznajući Marina i njegove igračke kvalitete, mislim da on ima mjesta među reprezentativcima i da bi se sigurno kvalitetno nadopunjavao s Mirkom Alilovićem.

 

Odgovori