Rukometaši Međugorja poraženi na domaćem parketu

Rukometaši Međugorja u okviru 5. kola Prve lige – skupina Jug odigrali su večeras u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku utakmicu protiv Vogošće i upisali drugi poraz u sezoni. Gosti iz Vogošće su na kraju neizvjesne utakmice slavili minimalnu pobjedu 23:24.

Otvaranje utakmice ponudilo je igru u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, a Vogošća je tek pogotkom Edina Bajramović sredinom prvog poluvremena uspjela doći do osjetnije prednosti (7:10). Međugorje je odgovorilo preko raspoloženog Dodiga i brzo došlo do izjednačenja, nakon čega je Međugorje uspjelo i povesti 14:12, no Vogošća je odgovorila serijom 3:0, tako da je novi pogodak Dodiga pred kraj poluvremena bio dovoljan tek za izjednačenje 15:15.

 

Nastavak utakmice nije ponudio ništa manje uzbuđenja. Nakon izjednačenog prvog poluvremena Međugorje i Vogošća su se i u drugom poluvremenu nastavili izmjenjivati u vodstvu, a drugo poluvrijeme obilježile su „čvršće” obrane i izvanredni vratar Međugorja Marko Ivanković. Način da prevari Ivankovića, koji je u utakmici petog kola ubilježio izvanredne 23 obrane, najčešće je pronalazio Emir Šahinović, dok je s druge strane u redovima Međugorja u nastavku najraspoloženiji bio Boris Miletić.

U posljednje dvije minute utakmice ušlo se pri rezultatu 23:23, a kasnije se pokazalo da je slijedeći pogodak Vogošće i odlučio pobjednika. Gosti su u posljednjoj minuti došli do pogotka prednosti, nakon čega je iskusni Vidović pokušao pogoditi za izjednačenje, no njegov šut je otišao pored vrata, tako da je Vogošća na kraju slavili pobjedu 23:24.

HRK Međugorje: Kikaš, Ivanković, Soldo, Miletić 7, Bencun, Šego, Mijatović, Barbarić, Dodig 8, Ostojić 1, S. Šimović 1, Vidović 1, Dugandžić, T. Šimović 3, Stipanović 2, Križanović.

RK Vogošća: Hadžić, Špiljak, Bezdrob 5, Barlov 1, Hrnjić, Hasanović, Šahinović 7, Bajramović 5, Kadrić 5, Zikić, Rujanac 1, Didik, Grabovica.

Nakon pet odigranih kola rukometaši Međugorja imaju tri pobjede i dva poraza. Međugorčani su do sada bili bolji od Dobrinjca, Igmana, Turbine, a poraženi su od Željezničara i Vogošće.

 

citluk.ba

 

Odgovori