Rukometni klub „Međugorje“

Rukometni klub „Međugorje” formiran je 1988. godine. Nakon utemeljenja, Klub se priključio natjecanju u Ligi Srednja Bosna i Ligi Hercegovine. Nakon završetka ratnih zbivanja 90-ih godina, Međugorčani natjecanje nastavljaju u Ligi Herceg-Bosne. U travnju 1994. godine na turniru u Livnu osvajaju treće mjesto.

Godinu dana kasnije, seniorska momčad osvojila je prvo mjesto u HR HB a juniori su u toj sezoni osvojili prva mjesta u svim natjecanjima juniora u HR HB. U sezonama koje su slijedile, Međugorčani su bili u vrhu tadašnje lige. U sezoni 1996./97. Međugorčani osvajaju drugo mjesto gubeći naslov za gol razliku od RK Izviđača iz Ljubuškog.

Godine 1998/99 nadareni rukometaši osvajaju treće mjesto u ligi a u Kupu HR HB igraju finale s RK Izviđačem iz Ljubuškog. Godine 1999. održana su natjecanja po skupinama u doigravanju za prvaka BiH. Te iste godine Klub pobjedom protiv Banovića osvaja treće mjesto u Federaciji BIH. Iako je taj plasman jamčio „izlazak” na europsku scenu, odlukom EHF-a to je mjesto ustupljeno rukometašima iz Republike Srpske. Od sezone 2003./04. klub se natječe u Drugoj ligi Federacije i zahvaljujući odličnom radu škole rukometa, na dobrom je putu da se vrati u elitni rang natjecanja.

Godine 2009. rukometaši su osvojili srebrnu medalju na Kadetskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u Cazinu a na državnom prvenstvu za u Brčkom godinu dana kasnije osvojili su brončano odličje.

Rukometni klub „Međugorje” već šestu godinu organizira i Međunarodni rukometni turnir za mlađe uzraste „Stanko Sivrić”. Vrhunska organizacija turnira prepoznata je i od strane Europske rukometne federacije (EHF) koja je ovaj turnir uvrstila u kalendar najjačih rukometnih turnira za mlađe dobne uzraste u Europi.

 

Odgovori