Sedmi Memorijal „Ante Erić“ osvojili nogometaši HNK Brotnjo-Čitluk

Danas je u Čitluku odigran 7. Memorijal „Ante Erić“, turnir za mlade nogometaše koji svake godine organizira HNK Brotnjo- Čiltuk. U konkurenciji četiri kluba u uzrastu 2012./2013. godište turnir su osvojili nogometaši HNK Brotnjo-Čitluk, a prije početka turnira pokojnom Anti Eriću odana je počast na njegovom posljednjem počivalištu u groblju Podadvor.

U groblju Podadvor obitelj pokojnog Erića i Mario Rozić, član UO HNK Brotnjo-Čitluk, okupili su se i zajednički pomolili, nakon čega je na Gradskom stadionu Bare upriličeno svečano otvaranje.

Nogometašima HNK Brotnjo-Čitluk, ŠN Limači –Čapljina, NK Dubrave Inter Campus i ŠN As Međugorje te trenerima i predstavnicima klubova i škola nogometa zahvalu na dolasku uputila je Ana Erić, Antina kćer.

– Hvala vam što ste i ove godine, u ovim posebnim okolnostima, doprinijeli da se prisjećamo lika i djela našega pokojnoga Ante. Posebno mi je drago da će turnir otvoriti moj sestrić Ante Pehar, unuk Ante Erića koji je ujedno i nogometaš HŠK Zrinjski – kazala je Ana Erić, nakon koje se okupljenima obratio i Mario Rozić, član UO HNK Brotnjo-Čitluk.

– Dragi sportaši i treneri, dragi roditelji, u ime HNK Brotnjo-Čitluk zahvaljujem vam se što ste se odazvali pozivu za sudjelovanje na 7. Memorijalu „Ante Erić“. Zbog propisanih epidemioloških mjera ove smo godine ograničili broj ekipa, ali nadam se da će najbolji pobijediti a da će vaše sportsko nadmetanje i fer korektna igra obilježiti ovaj Memorijal – poručio je Rozić.

Prije početka prve utakmice početni udarac izveo je Ante Pehar, unuk pokojnog Ante u čiju čast se igra turnir, a potom su uslijedile utakmice u kojima su HNK Brotnjo i ŠN As Međugorje izborili finale, dok su ŠN Limači –Čapljina i NK Dubrave Inter Campus, kao poražene ekipe, odigrale utakmicu za treće mjesto.

U utakmici za treće mjesto uspješniji su bili polaznici ŠN Limači – Čapljina, a u finalnom susretu HNK Brotnjo-Čitluk svladao je ŠN As Međugorje i osvojio turnir.

Petar Tolj (HNK Brotnjo – Čitluk) bio je najbolji strijelac turnira, Ivan Čilić (ŠN As Međugorje) izabran je za najboljeg igrača turnira a Karlo Galić (HNK Brotnjo-Čitluk) za najboljeg vratara. Uz nagrađene pojedince zasluženim peharima i medaljama nagrađeni su svi sudionici turnira, a pehare, medalje i priznanja dodijelili su: Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Antina supruga Radoslava i sin Mihovil-Mišo, te unuk Ante i unuka Anđela Pehar.

Ante Erić bio je nogometaš Brotnja, trener, nogometni sudac, posebno prepoznatljiv po okupljanju djece i predanom radu sa svim dobnim kategorijama u klubu. Uz predani rad u HNK Brotnjo Čitluk pokojni Ante Erić bilježio je uspjehe čitlučkih sportaša i kao novinar.

Odgovori