Šego: Nikad nisam dobio takav udarac, skoro mi je zube izbio!

Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju 31-23 i praktički osigurala nastup u drugom krugu. Izabranici Line Červara danas su odigrali odličnu utakmicu.PlayUnmuteLoaded: 52.45%Remaining Time -0:28FullscreenPodijeliHRVATSKA – BJELORUSIJA 31-23Hrvatska razbila Bjelorusiju i praktički osigurala drugi krug!

Jedan od junaka Hrvatske bio je i Marin Šego, koji je skupio sedam obrana iz 19 pokušaja.

-Izgledalo je sve vrhunski, od prve do zadnje minute odigrali smo na velikom nivou. Držali smo se plana, igrali smo predobro na sredini, nisu nas mogli probiti kroz sredinu. Ono što su i pogađali, pogađali su s krila ili ulascima, bili su otvoreni šutevi… Vrhunska utakmica, još bitnije da nismo morali igrati 60 minuta, ušli su ljudi koji manje igraju, da i oni malo osjete atmosferu. Turnir je dug i naporan, sigurno da ćemo trebati svakoga – rekao je Šego.

Izbornik Červar odmorio je igrače, ali sada slijedi Srbija. Utakmica koja nije toliko bitna, ali ipak je to Srbija.

– Da, tako je, sve ste rekli, ha, ha.PROBLEMI ORGANIZATORA NA EURUNema rezultata, a ni vremena: Kako uopće pratiti utakmicu?

Ipak smo mi Hrvatska, na papiru smo bolji od svih reprezentacija u skupini.

– Realno smo bolji od sve tri ekipe, znamo da smo bolji. Ali nismo bahati, nismo bezobrazni, cijenimo svakog protivnika, ali Bjelorusija nije toliko loša koliko je danas odigrala. Nego smo mi danas odigrali jednu vrhunsku utakmicu, nismo im dozvolili njihovo najjače oružje.

Šego je u prvom poluvremenu dobio nezgodan udarac loptom u glavu. To ga je probudilo, nakon toga skupio je tri sjajne obrane. Kao da mu je dobro došlo.

– Nije mi dobro došlo, ha, ha. Dobio sam dosta puta u glavu, ali u životu nikad toliko težak i jak udarac. Jer mi je direktno odsjela na zubima. Nokdaun sam doživio u sekundi. Pošto sam iskusan, stisnuo sam zube. Da nisam, vjerojatno bi mi ih izbio. Kunem se, išlo je preko 120 km/h.ČERVAR HVALI NA SVE STRANELino: Dugo nismo ovako igrali! Hvala navijačima, ma neviđeno

Jedan od naših najboljih na terenu bio je Domagoj Duvnjak. Dobro je otvorio prvo poluvrijeme kao i drugo, vukao kada je trebalo. Odigrao je kapetanski.

– Htio bih zahvaliti predivnoj publici. Nevjerojatna atmosfera, puna dvorana, sve puno kockica. Zahvalio bih im u ime cijele ekipe. Otvorili smo dobro sa 7-2 pa upali u crnu rupu, ali smo ih riješili kontrama i polukontrama i zasluženo pobijedili – rekao je Dule pa dodao:

– Obrana 5-1? To je ono što cijelo vrijeme govorimo. Mislim da nismo primili nijedan gol iz njihovih prodora. Idemo dalje i u ponedjeljak nas čeka Srbija.

Igrač utakmice bio je Igor Karačić. Zasluženo, Kara je potegnuo kada je trebalo i izvadio nas iz krize.

– Bilo je kao da igramo u Hrvatskoj. Puno prijatelja, moje obitelji, morali smo dati sve od sebe. Napravili smo što je izbornik zacrtao, moram pohvaliti kako je momčad odigrala, i obrana s Duletom naprijed. To je nešto što treba krasiti hrvatsku reprezentaciju. Dižemo samopouzdanje, do kraja je dug put. Moramo ući sto posto u utakmicu sa Srbijom i pokazati tko smo.

Marko Mamić danas je postigao jedan gol. Jesmo u ovakvoj ili onakvoj formi, ali mi smo uvijek Hrvatska.

– Ne znam što su oni očekivali, ali čuli smo neke pričice da nismo dobri kao inače. Ali mi smo Hrvatska, uvijek se borimo za prva mjesta i svatko bi nas trebao respektirati. A mi gledamo na sebe. Želimo dokazati, pogotovo pred ovakvom publikom, jednostavno ne smijemo odigrati lošu utakmicu uz ovakvu podršku.

Odgovori