Šego za Sportnet: “Gledajući s odmakom, velika je šteta što nismo ušli u to polufinale”

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu Hrvatska je ostvarila primarni cilj, plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Iako ostaje žal za medaljom, Hrvatska je pokazala kako se može nositi s najboljim rukometnim silama svijeta i pobijediti ih.

U tim susretima presudnu ulogu odigrao je povratnik među hrvatske vratnice, Međugorčanin Marin Šego koji je postao novi heroj nacije.

Rezimirajući Svjetsko prvenstvo, Marin je kazao:

“Jako je bitno da smo ostvarili primarni cilj, a to je borba za Olimpijske igre. No, retrospektivno kada su se sada malo dojmovi slegli, s obzirom na prikazanu igru velika je šteta što nismo ušli u to polufinale.”

Nakon fantastične igre protiv Makedonije i Španjolske, Hrvatska je bez polufinala ostala porazima protiv Brazila i Njemačke.

“U utakmici protiv Brazila dogodilo se takvo poluvrijeme gdje ništa ne ide za rukom i kasnije je teško stići zaostatak. S druge strane, utakmica protiv Njemačke je bila teška, neizvjesna, ali očekivano je da na ovakvim natjecanjima suci podilaze domaćinu.”

Koliko je realan plasman Hrvatske na kraju?

“Da smo svi bili zdravi, tko zna što bi bilo. A opet tko zna što bi bilo da su se neki drugi ozlijedili. Na kraju s obzirom na okolnosti mislim da je realan, a opet to je jedan turnir, mnogo utakmica, umor. Mi smo prvi krug odradili fenomenalno i s velikim ambicijama ušli u nastavak Prvenstva. Međutim, dogodile su se te dvije utakmice i na kraju smo se morali pomiriti s konačnim ishodom.”

Veliku potporu imali ste na tribinama gdje je bilo više tisuća Hrvata.

“U Münchenu i Kölnu je bilo puno naših ljudi koji su nas bodrili svim srcem i mislim da ih nismo razočarali. S obzirom da žive vani, njihova ljubav prema domovini je još veća i oni su je pokazali na tribinama. Svima velika hvala jer su nas nosili do pobjeda na Prvenstvu.”

Mnogi stručnjaci su složni kako je Hrvatska na ovome Prvenstvu dobila jako puno, posebno na poziciji vratara. Jesu li te iznenadile reakcije javnosti?

“Nisu! Kod nas je sve malo izraženije, kad si dobar hvale te, kad si loš, kude te. No moraju imati jedno na umu – nitko više od nas samih ne bi volio da smo najbolji s obzirom da žrtvujemo dosta toga. Ali kao profesionalac moraš se nositi i s negativnim i pozitivnim kritikama. U porazu se ne poniziti, a u pobjedi se ne uzvisiti.”

Nedavno si potpisao za aktualnog europskog prvaka, francuski Montpellier. Što očekuješ u novome klubu?

“Dolazim u klub koji ima jako dugu tradiciju i jedan je od najboljih klubova francuske lige dugi niz godina. Kvaliteta francuske lige je svima poznata i vjerujem kako ću se dobri snaći u novoj sredini. A plus je što je grad na moru, osim što očekujem odlične sportske rezultate, očekujem i ugodan privatni život u prelijepom Montpellieru.”

Dodajmo kako je Marin ove sezone osvojio nagradu za najboljeg stranog igrača mađarske lige.

Odgovori