Skoro sam odustao od tenisa, danas igram s najboljima

Nakon nastupa na Wimbledonu koji će se dugo pamtiti Ivan Dodig je došao na kratkotrajni odmor u svoj međugorski dom. Za svega nekoliko dana putuje na američku turneju, a u međuvremenu slaže dojmove koje je donio iz Londona. 
- Nakon nekoliko dana, kad se sve sleglo, tek primijetim neke stvari i shvaćam što je bilo. Tek postajem svjestan da sam napravio nešto veliko. Ovogodišnji London će se pamtiti do kraja života – govori nam Ivan na početku razgovora. Na pitanje kakva su bila očekivanja uoči nastupa na ovogodišnjem Wimbledonu, Dodig ističe kako se svaki igrač nada trofeju, ali na koncu treba biti realan.

 

Turniri na travi

– Dobro sam igrao u Queensu gdje sam izgubio od Marina koji je igrao vrhunski tenis. Eastbourne mi je bio jako dobar turnir gdje sam pobijedio Raonića i došao do polufinala. U Wimbledonu se sve posložilo. Teško je očekivati da ću doći s peharom kući. Naravno, svi imamo želju, ali treba biti realan. Konkurencija je ogromna. Na kraju, četvrto kolo Wimbledona, drugi tjedan turnira, finale parova, sve se posložilo i na kraju sam završio s peharom u ruci. To je san svakog igrača – ističe naš sugovornik. Nekoliko dana odmora u Međugorju sigurno će mu dobro doći. Već u četvrtak putuje za Ameriku gdje ga čeka mjesec i pol intenzivnih nastupa na nekoliko turnira. Kulminacija se očekuje na zadnjem Grand Slamu sezone US Openu. – Atlanta, Washington, Montreal, Cincinnati i US Open kao završni turnir. Tvrda podloga mi odgovara i siguran sam da mogu igrati jako dobro. Volim brže podloge – kaže Dodig. Uz malo sreće i dobrih rezultata Dodig bi mogao ostvariti ranking karijere. On je danas vrhunski sportaš, postiže vrhunske rezultate, ali i ne zaboravlja svoje početke i ljude koji su zaslužni za to što on danas živi svoj san.

Ne zaboravlja korijene

– Bilo je puno situacija gdje sam morao sam donositi odluke. Bio sam u Turskoj gdje nisam imao novca. Nadao sam se da ću dobro odigrat da se mogu vratiti doma. Zadnja opcija je bila ako ne uspijem ništa zaraditi netko će skupiti doma novac pa će barem poslati za karte. U svim tim situacijama sam uz trud, volju i želju imao sreće. Neki ljudi su u najgorim situacijama, kada sam bio na prekretnicama da prestanem igrati tenis, uvijek bili uz mene. Ja mogu zahvaliti čovjeku koji je u najtežim trenutcima, kada roditelji više nisu mogli financijski pratiti sve to, uskočio, prepoznao moj talent. To je Juraj Ivanković koji mi je puno pomogao i kojem sam doživotno zahvalan. Naravno i svojoj obitelji. Danas igram s najboljim igračima svijeta – zaključuje Ivan Dodig.

www.vecernji.ba

 

Odgovori