SLIJEDE PROSVJEDI Vlada FBiH uspjela nemoguće: Ujedinila radnike i poslodavce protiv same sebe!

Kako je večeras objavljeno na facebook grupi Spasimo naša radna mjesta-“Sportska Kladionica Premier” današnji sastanak s ministricom financija u Vladi FBiH Jelkom Milićević i njezinim suradnicima nije donio nikakav pozitivan rezultat kad su u pitanju razgovori oko amandmana na Zakon o igrama na sreću kojega vlast u Federaciji planira progurati u Zastupničkom i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

 

„Naime, ministrica Milićević je sastanak okarakterizirala ‘informativnog karaktera’, odnosno kao nastojanje da priređivače uputi u sve pozitivne strane amandmana koje je utvrdila Vlada FBiH. Niti u jednom trenutku ministrica Milićević nije pokazala razumijevanje, niti želju da uvaži naše sugestije i prijedloge.

Kao što smo i mislili, nikakva analiza efekata predloženih amandmana NIJE URAĐENA. Čak štoviše, ministrica je tijekom sastanka kazala da je analiza napravljena i da će nam je predstaviti poslije sastanka, da bi nam tek nakon sastanka priznala da nema analizu jer ista nije ni obavljena.

Svi prisutni predstavnici priređivača, dakle i Lutrija BiH, složni su u ocjeni da ovi amandmani znače zatvaranje poslovnica, otpuštanje radnika i uništenje firmi, na što je i ministrica Milićević potvrdila kako je toga svjesna, ali da smo žrtve političkog kompromisa. Dakle, Vlada FBiH svjesno ide u uništenje firmi i 5.500 radnih mjesta.

Pomoćnik ministra u Sektoru za poreznu politiku i javne prihode Hajrudin Hadžimehanović jasno je istaknuo kako njih uopće ne zanimaju efekti ovih amandmana na federalni budžet, nego je ovo plod političkog kompromisa na relaciji SDA-SBB-HDZ, a taj plod političkog kompromisa je uništenje firmi i 5.500 radnih mjesta.

Sukladno tome, upozorili smo ministricu Milićević na skorašnje prosvjede na kojima može očekivati preko 10.000 prosvjednika. Bit će ovo prvi put u ljudskoj povijesti da poslodavci i radnici ujedinjeni prosvjeduju za istu stvar, protiv vlade.

Žao nam je što ova obavijest nije pozitivna i što će vas dodatno zabrinuti, ali isključivi krivac za to je ministrica financija Jelka Milićević, koja je podlegla ucjenama i političkim igrama te nije imala hrabrosti stati u zaštitu istine i radnih mjesta.

O svim daljnjim aktivnostima bit ćete blagovremeno obaviješteni” – stoji u objavi na Spasimo naša radna mjesta-“Sportska Kladionica Premier” .

 

Odgovori