Sport od najranije dobi

Sportska udruga SPORTIKUS i Sportsko-rehabilitacijski centar KORAK pokrenuli su projekt Sport od najranije dobi.

Namijenjen je djeci vrtićke dobi koji ima za cilj razvoj motorike, pravilnog rasta i razvoja te usvajanjem i usavršavanjem biotičnih motoričkih znanja(preskakanje, nošenje, provlačenje, trčanje, hvatanje..).

”U današnjem svijetu suvremenih tehnologija, djeca su izložena velikoj ekranizaciji i digitalizaciji. Sve to dovodi do brojnih deformacija i oboljenjima kao što su prekomjerna težina i ovisnosti o video igricama. Ovim projektom želimo mališanima omogućiti da u veselom i poticajnom okruženju razviju osnove koje će im pomoći u daljnjem sportskom odrastanju i da izrastu u mlade i uspješne ljude.

Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona: 063/674-997”, rekli su pokretači projekta.

Iako je registrirana prije pola godine, udruga SPORTIKUS je realizirala nekoliko projekata, među kojima ističemo Međunarodni kamp vrhunskih sportaša na kojemu je sudjelovalo 50-ak sportaša koji igraju u Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Cipru, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj …

Među njima su Mato Jajalo, nekadašnji hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih veznih igrača Serie A, Luka Suton, hrvatski futsal reprezentativac i Hrvoje Miličević koji odnedavno igra za ciparski AEK.

Odgovori