Borna Pehar prvi, Ana Ostojić treća na rođendanskom turniru ŠK Kula

Šahovski klub Kula Ljubuški proslavio je svoj prvi rođendan i to na najljepši mogući način, turnirom za najmlađe šahiste.

U prostorijama Društvenog centra u nedjelju 13.02. 2022. okupile su se mlade šahovske nade Hercegovine, ukupno je stiglo 27 mladih šahista iz Ljubuškog, Širokog Brijega, Čapljine i Brotnja.

„Proslavili smo svoj rođendan. Hvala našim gostima i prijateljskim klubovima – Šahovskom klubu Brotnjo, Šahovskom klubu Čapljina i Šahovskom klubu Široki Brijeg čiji su roditelji i treneri doveli svoju djecu i tako uveličali naše slavlje. Najveći poklon za nas je bila prostorija puna vesele i radosne djece“, poručili su iz Šahovskog kluba Kula.

A turnir se igrao „švicarcem“ u sedam kola uz tempo igre od 10 minuta plus tri sekunde dodatka po igraču.

Prvo mjesto osvojio je naš član Borna Pehar koji je skupio šest i pol bodova. Mladi Borna koji se već okitio s dva naslova državnog prvaka u šahu za dječake, u Ljubuškom je nizao pobjedu za pobjedom, a remizirao je tek s klupskom kolegicom Anom Ostojić, koja je završila na trećem mjestu s pet bodova.

Između Borne i Ane, na drugo mjesto smjestio se Čapljinac Josip Miličević sa šest bodova.

Borna, Josip i Ana su tako bili ukupni pobjednici turnira te su osvojili prva tri mjesta u kategoriji do 18 godina.

U kategoriji do 12 godina prvo mjesto jučer je osvojila mlada Lucija Galić iz Šahovskog kluba Široki Brijeg. Ona je prikupila pet bodova, a u ovoj kategoriji Širokobriježani su jučer bili posebno uspješni. Tako su drugo i treće mjesto u kategoriji do 12 godina osvojili Lucijini klupski kolege Ivan Naletilić i Josip Ćavar. Ivan Naletilić je odigrao dobar turnir te je skupio 5 bodova, ali je imao slabiji dodatni kriterij od Lucije te je završio drugi u ovoj kategoriji, a mladi Josip je skupio četiri i pol boda te je osvojio treće mjesto.Od naših igrača još je nastupila Mihaela Buntić koja je završila nastup sa 4 osvojena boda.

Predsjednik Šahovskog kluba Kula Ljubuški Alen Buntić osim diploma za najbolja tri mjesta u kategorijama do 18 i do 12 godina,podjelio je i diplome za tri najbolja kadeta iz Škole šaha Šahovskog kluba Kula Ljubuški. Najbolji domaći igrač je bio član Šahovskog kluba Brotnjo Šimun Enzo Buntić koji je skupio četiri boda, a drugi i treći su bili Stipe Čuvalo i Tomislav Anić sa po tri boda.

Po završetku turnira za sve sudionike bilo je pripremljeno iznenađenje, torta u obliku šahovske ploče s figurama, a za najbolje šahiste jučer su bili osigurani i slatki poklon paketi za koje se pobrinuo sponzor Diskont Planinić, priopćeno je iz Šahovskog kluba Brotnjo.

Odgovori