Sportskim natjecanjima obilježen Europski školski sportski dan

Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića na atletskoj stazi stadiona Bare u Čitluku obilježila je danas Europski Školski Sportski dan i time se pridružila više od 7.000 tisuća događaja u 38 zemalja svijeta u kojima je ukupno sudjelovalo više od 2 milijuna učenika svih dobnih uzrasta.

U organizaciji profesora tjelesne i zdravstvene kulture ove škole te uz pomoć udruge KINEZIS i Atletskog kluba Brotnjo na natjecanju je nastupilo više od 200 učenica i učenika u 3 atletske discipline i to:
Utrka na 800 metara za učenice;
Utrka na 1200 metara za učenike;
Utrka na 100 metara za učenice i učenike.

Predsjednik udruge KINEZIS dr. sc. Franjo Lovrić koji je ujedno koordinator Europskog školskog dana za Bosnu i Hercegovinu istakao je kako je za ovaj događaj u našoj zemlji prijavljena 21 osnovna i srednja škola sa ukupnim brojem koji premašuje 2.000 učenika i učenica.

Prof. Adela Škutor, ravnateljica Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, pohvalila je angažman profesora tjelesne i zdravstvene kulture koji su najzaslužnijih što je SŠ dr. fra Slavka Barbarića pristupila ovom velikom međunarodnom projektu i na taj način još jednom ukazala na važnost vježbanja i školskog sporta kod srednjoškolaca.

– Imajući u vidu kako je u tijeku izgradnja srednjoškolske sportske dvorane, kao i blizinu naše škole stadionu Bare, možemo za kraj zaključiti kako ćemo se u dogovoru sa našim profesorima TZK potruditi organizirati ovakve i slične događaje u budućnosti – poručili su organizatori današnjeg događaja.

Najbolje plasirani po kategorijama:

Utrka na 800 metara za učenice prvog i drugog razreda:
1. Klaudija Dugandžić
2. Josipa Čuljak
3. Ivana Zelenika

Utrka na 800 metara za učenice trećeg i četvrtog razreda:
1. Patricija Prga
2. Helena Bevanda
3. Petra Dugandžić

Utrka na 1200 metara za učenike prvog i drugog razreda:
1. Petar Prskalo
2. Adam Korać
3. Petar Krasić

Utrka na 1200 metara za učenike trećeg i četvrtog razreda:
1. Žarko Milićević
2. James Patrick Ostojić
3. Matej Prskalo

Utrka na 100 metara za učenice:
1. Cvita Sivrić
2. Josipa Čuljak
3. Paola Pehar

Utrka na 100 metara za učenike:
1. James Patrick Ostojić
2. Luka Ćurković
3. Dominik Vasilj

Odgovori