Štimac: Uvjeren sam kako će naš dolazak u Međugorje biti pun pogodak

Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Igorom Štimcem doputovala je večeras u Međugorje. Vatreni će u Međugorju boraviti do 02. lipnja, a u sklopu priprema za utakmice sa Škotskom i Portugalom izbornik Štimac je najavio i mogućnost održavanja otvorenog treninga u Širokom Brijegu.

„Presretni smo što smo ovdje. Raduje me ovakvo zanimanje medija, a i vidim koliko nas ljubavi čeka ovdje za našeg boravka, tako da sam uvjeren kako će dolazak u Međugorje u sklopu priprema za utakmice protiv Škotske i Portugala biti pun pogodak” – izjavio je izbornik Štimac na početku druženja s novinarima ispred Hotela Grande Casa.

 

Izbornik je za dio priprema u Međugorju najavio jednostavan program i jedne ležerne pripreme u Međugorju na kojima će reprezentativci trenirati jednom dnevno, te kazao kako u sklopu Sport centra Međugorje ima sve uvjete kakve zaslužuje reprezentacija Hrvatske. Za „ležernije” pripreme izbornik se odlučio zbog iscrpljenosti igrača, ali je svakako bio jasan kako na pripremama neće biti mjesta neozbiljnosti.

Mislio sam da nogomet spaja ljude, ali izgleda da nije tako

Nezaobilazna tema svakako je bila i utakmica u Mostaru, a izbornik je govoreći o ovoj temi kazao slijedeće: „Neugodno iznenađenje za mene, ali nije na meni da komentiram. Moje želje su jedno a odgovornost i objektivno nogometna hijerarhija su drugo i to treba poštovati. Mislio sam da nogomet spaja ljude, da širi ljubav, ali izgleda da to nije tako. Ne znam iz kojih razloga i tko je kriv za to.”

Izbornik koji s navijačima komunicira preko facebooka na glasu je kao izuzetno susretljiv kada su u pitanju navijači, a Štimac je susretljivost potvrdio i u Međugorju kada je najavio da će reprezentacija nastojati pokazati svoje treninge, biti dostupni navijačima i ukoliko to bude moguće organizirati jedan otvoreni trening u Širokom Brijegu.

Štimac još nije donio konačnu odluku o otvorenom treningu u Širokom Brijegu, no najvjerojatnije je da će se ovaj trening održati u subotu.

Izbornika i dio reprezentativaca koji su doputovali u Međugorje u Hotelu Grande Casa dočekali su znatiželjni obožavatelji, ljubazno osoblje i tamburaški sastav „Tamburaši s kamena”.

Nogometna reprezentacija Hrvatske večeras je odradila i prvi trening u Međugorju.

 

citluk.ba

 

Odgovori