Čilić ispustio samo šest gemova na putu do prve pobjede u Parizu

Marina Čilića u prvom je kolu Roland Garrosa uposlio 29-godišnji Philipp Petzschner, 99. igrač svijeta protiv kojeg je hrvatski predstavnik prethodno igrao tri puta i sva tri puta pobijedio. Drugačije nije bilo ni danas, a Međugorac se odlično snašao u prvom meču od prekida suradnje s Bobom Brettom…

Previše posla nije bilo u prvom setu za Hrvata, koji je dvostrukim breakom vrlo brzo okončao prvu dionicu susreta. Petzschner je imao šansu za odvajanje samo u prvom gemu, nakon kojega Čilić preuzima stvari u svoje ruke te slama servis protivniku za 2:0 i 5:1, osvojivši ukupno 29 poena (Nijemac 14) za 24 minute.

 

Samo dva poena više zabilježio je njemački tenisač u drugom setu, koji je trajao deset minuta duže. Čilić je bio suveren na svom servisu, dok je s lakoćom dolazio u prilike kad je loptica dolazila s druge strane. Break loptu je iskoristio za vodstvo od 2:1 te prednost povećao kod rezultata 4:2. Prije servisa za set Čilića, Petzschner je tražio medicinski time-out zbog problema s desnim ramenom, nakon čega je glatko izgubio i drugi set rezultatom 6:2.

Po prvi put je Nijemac iskoristio slabost Čilića na početku trećeg seta, kada uspijeva prvu od dvije break lopte pretvoriti u gem prednosti. Međutim, Međugorac brzo ispravlja situaciju na 2:1, a potom i 2:2. Ključan break za privođenje okršaja kraju dogodio se već u sljedećem gemu (3:2), a iako je imao prilike za dupli kod 4:2, Čilić mirno okončava meč nakon 35 minuta igre u trećem setu (6:3).

Unatoč tome što mu je ubačaj prvog servisa drastično pao u zadnjem setu (sa 70% na 28%), Marin Čilić nije imao većih tegoba u prvom susretu u Parizu. Zabilježio je 35 winnera, 15 neforsiranih grešaka, pet as servisa i 13 od 21 osvojenih poena na mreži. Drugi Grand Slam sezone nastavit će dvobojem s prvim juniorom svijeta, Nickom Kyrgiosom, koji je u glavni ždrijeb Roland Garrosa ušao preko pozivnice organizatora.

 

hrsport.net

 

Odgovori