Čilić: “Južnji je težak protivnik”

Marin Čilić je jučerašnjom pobjedom nad Andreasom Seppijem izborio polufinale turnira u ruskom St.Petersburgu. U polufinalu će odmjeriti snage s Mihailom Južnjim, igračem koji ga je navikao na zahtjevne mečeve.

Poslije tri seta borbe u četvrtfinalnom ogledu s Talijanom Seppijem Marin Čilić izborio je nastup u još jednom ovosezonskom polufinalu. Nakon neizvjesnog dvoboja Seppi je morao čestitati Hrvatu na pobjedi, no Marin uzvraća komplimentima na njegov račun.

 

“Seppi je odigrao jedan od najboljih mečeva protiv mene. Servirao je zaista dobro, s visokim postotkom prvog servisa i nisam mogao doći do prilike za break. No, prema kraju meča bio sam sve bolji i moj servis mi je uvelike pomogao”, riječi su kojima se hrvatski tenisač osvrnuo na jučerašnju pobjedu.

 

 

Danas bi, po svemu sudeći, mogao imati još teži posao jer dosadašnja iskustva s Južnjim, protivnikom u polufinalu, nisu najbolja. O njemu je Čilić rekao: “Južnji je težak protivnik, ove sezone imamo omjer 1-1 nakon zahtjevnih mečeva.” Inače, ukupno u karijeri Rus vodi s 5-1 u međusobnim dvobojima.

“Mislim da je važno da nastavim forsirati svoju igru i da pokušam odraditi jedan zaista dobar meč”, zaključio je Hrvat. U drugom polufinalu susrest će se, pak, Alex Bogomolov Jr. i Janko Tipsarević.

 

Lovro Štrbinčić/hrsportnet.

 

 

Odgovori