Sutra miting prijateljstva u Sarajevu

Ove godine Atletski savez BiH obilježava 100 godina moderne atletike u našoj zemlji, 15. godišnjicu nezaboravnog IAAF Atletskog mitinga solidarnosti – Sarajevo 96 te 65 godina od prvog Prvenstva BiH u atletici i 45 godina od Balkanskih atletskih igara održanih 1966. godine u Sarajevu. Svaki od ovih događaja su značajno su utjecali na razvoj atletike u našoj zemlji.

Centralna sportska manifestacija u programu obilježavanja spomenutih jubileja je 12. međunarodni juniorski atletski mitinga prijateljstva – Sarajevo 2011, koji će se održati u petak 23. rujna s početkom u 15.00 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović – Hase” u Sarajevu.

Na ovogodišnjem mitingu u ekipnoj konkurenciji sudjeluju selekcije BiH, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Turske, dok će dva atletičara i tri atletičarke iz Francuske nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Miting prijateljstva je, kao i uvijek do sada, izvanredna prilika da na djelu vidimo veliko broj veoma talentiranih atletičara iz zemlje i inostranstva i uživamo i kvalitetnoj atletici, Jedni od tih talentiranih atletičara su i clanovi Atletskog kluba Brotnjo koji ce nastupiti na ovom mitingu.

Za Hrvatsku nastupit ce Ivan Gagro u skoku u dalj, a za BiH Ena Jurić 100mpr i Marija Tomić u skoku u vis.

 

Odgovori