Za naš portal govori ponajbolji nogometaš Brotnja Stanislav Vasilj

Nogometaši Brotnja ove sezone još ne znaju za poraz. Veliki dio zasluga  za to ima i napadač Stanislav Vasilj. Dvadesetšestogodišnji Međugorčanin u dosadašnjoj karijeri je igrao za Posušje, Željezničar, Zrinjski, Salzburg Red bull te naposljetku Brotnjo.

O dosadašnjim igrama u ovoj sezoni, Stanislav je prokomentirao:

„Brotnjo je uz Troglav najjača momčad lige. Dosadašnje utakmice pokazale su da s pravom možemo očekivati borbu za prvo mjesto i plasman u veći rang natjecanja. U klubu se radi korektno, momci su maksimalno angažirani i zadovoljan sam svojim statusom. Šteta bi bilo da Brotnjo ne ode korak više.”

 

Mnoge je iznenadio tvoj potpis za Brotnjo.

Odlučio sam se za Brotnjo jer sam dugo pauzirao zbog ozljede i ovo je bio najbojli put da ponovno uđem u formu. Uz nekoliko ponuda iz inozemstva, odlučio sam se ipak ostati sezonu kući.

Tvoje igre nisu ostale nezapažene. Bio si nedavno na probi u jednom bundesligašu. O čemu je riječ?

Nekoliko sam dana proveo na probi u bundesligašu Augsburgu. Postigao sam tri pogotka u pripremnim utakmicama i po svemu sudeći, transfer bio mogao biti na zimu realiziran.

Reci nam nešto o svojim nogometnim početcima.

Nogometom sam se počeo baviti u osmoj godini, u NK Međugorje. Nastavio sam u Posušju a nakon toga u mostarskom Zrinjskom. Tu sam proveo nekoliko sezona kada sam završio u austrijskom Red bullu.

Koji ti je dosad najdraži trenutak karijere?

Bilo je to u vrijeme igranja u austrijskom Red bullu kada smo igrali polufinale protiv rada najjače momčadi lige, bečke Austrije. Bila je to utakmica za pamćenje, pred 30 000 ljudi smo tek nakon izvođenja penala ispali.

 

Odgovori