Poraz Brotnja u jako zanimljivoj utakmici

Dinamičnu, sadržajnu i zanimljivu utakmicu, na kraju koje je pobjedu slavila momčad GFC Sarajevo, imali su priliku pogledati sinoć gledatelji u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk. MNK Brotnjo u trećem kolu Premijer lige BiH ugostio je Sarajevo i pretrpio treći poraz.

Domaću momčad povela je pogotkom Luke Pehara, ali ubrzo nakon primljenog pogotka, GFC Sarajevo izjednačio je preko Faruka Brkanića. Pogotkom u 14. minuti drugu prednost Brotnju donio je Vinko Palac, dok je pogotkom u posljednjoj minuti prvog poluvremena rezultat na 2:2 poravnao Amel Handžić.

U drugom poluvremenu Sarajevo je postiglo tri pogotka. U strijelce su se redom upisivali Ibrahim Hršumović, Josip Bilić i Anes Džafo, a na korak do izjednačenja, s dva postignuta pogotka u završnici utakmice, Brotnjo je doveo Luka Pehar. Pehar je postigao hat-trick, no Brotnjo nije smoglo snage za poravnanje.

Imala je domaća momčad lijepu priliku i s igračem više, nakon isključenja Hršumovića, ali gosti su se uspjeli obraniti i osvojiti tri boda.

MNK Brotnjo: Vučić, Grbešić, Milićević, Palac, Dujmović, Barbarić, Šarac, Bošnjak, Ćorić, Penava, Prusina, Kvesić, Pehar, Vukoja. Trener: Kristijan Vučić.

GFC Sarajevo: Salihović, Mršo, Debelnogić, Brkanić, Duvnjak, Džafo, Jokić, Bilić, Hršumović, N. Hodžić, Ail Idir, Handžić, A. Hodžić, Šarić. Trener: Nijaz Mulahmetović.

 

citluk.ba

Odgovori