Sutra počinje veliki turnir mlađih uzrasta u Međugorju

Sutra u Međugorju počinje sedmi međunarodni rukometni turnir “Stanko Sivrić – Bet Live Cup”. Turnir se igra u razdoblju od 21. do 25. kolovoza uz sudjelovanje mladih rukometaša i rukometašica u pet starosnih kategorija (seniorske ekipe 1993. godište i stariji, 1994/95, 1996/97, 1998/99 i 2000/01).

Turnir u Međugorju raste iz godine u godinu i privlači sve više mladih igrača iz okolnih zemalja pa i šire. Organizatori na čelu s direktorom turnira Tomislavom Peharom vrijedno su radili svih ovih godina i trud im se polako vraća.

Ekonomičnost i pragmatičan pristup što jeste karakteristika ljudi iz Hercegovine garancija su da bi se turnir jednoga dana možda mogao približiti glasovitom Partile Cupu. Natjecanju mlađih uzrasta nadaleko poznatom u Europi i Svijetu koje se tradicionalno održava još od 1970. godine. Ove godine će tako većina utakmica biti odigrana na travnatoj podlozi po uzoru na švedski turnir, a igra se još u dvorani te na betonskoj podlozi. Organizatori s ponosom ističu sudjelovanje po prvi puta ekipa iz Litve, Latvije, Rumunjske i Nizozemske.

Rukometaši i rukometašice iz Hrvatske tradicionalno su u velikom broju gosti u Međugorju i na račun turnira mogu se čuti samo pohvale. Uz rukometna nadmetanja tu je i prilika družiti se vršnjacima iz drugih zemlja, na raspolaganju im je osvježenje na bazenima, na rasporedu su i izleti na vodopad Kravice, Etno selo Međugorje …. Uz sve to okruženje i jedinstvena atmosfera svetišta u Međugorju nudi mladom rukometašu i rukometašici nezaboravne trenutke koji ostaju u sjećanju čitavog života.

Organizatori vrijedno rade na promociji, ističe to i direktor turnira Tomislav Pehar – “Svih ovih godina Turnir su posjećivali i davali potporu eminentni rukometni igrači i treneri od kojih izdvajamo: Patrika Ćavara, Zdravka Zovka, Velimira Petkovića, Marina Šegu, Silvia Ivandiju… tako da smo ove godine snimili i spotove s Patrikom Ćavarom i Marinom Šegom u kojima oni promoviraju Turnir i pozivaju rukometašice i rukometaše da nam se pridruže. Marin Šego je primjerice upravo i ponikao u Međugorju na terenima gdje se i održava Turnir”.

Pehar poziva sve ljubitelje rukometa da posjete Međugorje, te ističe internacionalizaciju turnira kako glavni cilj idućih godina – “Ovim prigodom se zahvaljujem svim ljudima uključenima u organizaciju, pokroviteljima, donatorima, partnerima i na poseban način svim ovogodišnjim sudionicima te vas sve pozivam od 21.-25.08. na druženje u Međugorju. Internacionalizacija je bila i ostala naš cilj. Financijska kriza u Europi i svijetu ima utjecaja i na Turnir jer se veliki broj ekipa javio sa željom za sudjelovanje koje ipak nisu uspjeli realizirati ove godine” – zaključio je Tomislav Pehar.

 

Odgovori