Talijani očekivano izabrali zemljanu podlogu, igrat će se u Torinu

Hrvatska Davis kup reprezentacija sljedeće godine od 1. do 3. veljače igrat će u Torinu protiv Italije susret prvog kola Svjetske skupine. Objavljeno je kako će se meč igrati u dvorani Palaruffini na zemljanoj podlozi…

Talijani nisu iznenadili izborom podloge za susret prvog kola Svjetske skupine Davis kupa koji igraju početkom veljače protiv Hrvatske. Kako se i pretpostavljalo, izabrali su zemljanu podlogu, a meč će biti odigran u Torinu u dvorani Palaruffini.

Procjena stručnog stožera talijanske Davis kup reprezentacije je da im zemljana podloga protiv Hrvatske daje najveće šanse za pobjedu, a već su jednom ugostili Hrvatsku na ovoj podlozi i to 2001. godine u Rimu kada je Hrvatska na kraju bila bolja s 3:2.

 

Sastavi reprezentacija još uvijek nisu poznati, no ukoliko Hrvatska bude u najjačem izdanju, trebali bi je predstavljati Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović kao sigurni kandidati za nastup u singlu.

Italija na zemljanoj podlozi ima jake adute u Andreasu Seppiju, Fabiju Fogniniju, Paolu Lorenziju, Simoneu Bolelliju i Filippu Volandriju, oni se najbolje snalaze upravo na ovoj podlozi i Hrvatsku ne očekuje lagan posao.

Hrsport.net

 

Odgovori