Trener rukometaša Dragan Ćavar za naš portal: Momčad je spremna za turnir

U utorak počinje 7. međunarodni rukometni turnir „Stanko Sivrić – Međugorje Cup 2012″. Tim povodom razgovarali smo s trenerom RK Međugorje, Daganom Ćavarom.

Gospodine Ćavar, jeli momčad spremna za turnir?

Momčad je odavno u treningu, jer su već počele pripreme za prvenstvo koje nas očekuje. Vjerujem kako je sadašnja forma na razini da se možemo boriti za prva tri mjesta.

 

S kojim se godištima natječete?

Prijavili smo 94. 96. 98. i 2000 godište, dakle, natječemo se u svim uzrastima

Tko su favoriti turnira?

Konkretno, ne mogu reĆi tko su favoriti turnira ali po imenima se prvo nameće RK Zagreb.

Je li se iskristalizirao sastav za prvu momčad?

Ovu sezonu ulazimo još pomlađeniji, igrači koji su prošlu sezonu malo manje igrali ovu sezonu će dobiti veću minutažu. Od ove sezone mislim da ćemo imati najmlađu ekipu u 1. ligi Federacije u kojoj se natječemo.  Treninzi i zalaganje će određivati prvu postavu i tako kroz cijelu sezonu.

 Što Međunarodni rukometni turnir znači za promociju ovoga sporta i našega kraja?

Turnir ove veličine govori da se radi u pravom smjeru i da ekipe koje nam dolaze pokazuju da turnir iz godine u godinu ide prema naprijed i da sve više ekipa, što domaćih te ekipe iz cijele Europe želi sudjelovati u njemu. Mislim da turnir pomaže u popularizaciji rukometa u Brotnju, Hercegovini i u državi općenito,a to nam je potrebno da se vidi kako je to lijep i atraktivan sport.

Ovim putem pozivam sve koji su zainteresirani da dođu i pogledaju i uživaju u dobrom rukometu atraktivnim potezima i daju podršku našim dečkima i curama da ostvare što bolje rezulate.

 

 

Odgovori