Mateo Sušić: Naš cilj je borba za Europu

Nogometaši Istre jučer su s 3:1 pobijedili Inter iz Zaprešića. Bila je to druga pobjeda u nizu Istrana koja im je donijela sedmu poziciju na tabeli. Osvrt na početak sezone svoga kluba dao je Brotnjak Mateo Sušić.

Mateo, kako komentiraš početak sezone?

Pa nismo dobro ušli u novu sezoni jer smo u prva 3kola skupili samo jedan bod. Imali smo i imali težak raspored, igrali smo protiv 3 najbolje ekipe u Hrvatskoj, Hajduka, Slaven belupa i Dinama. No u zadnja dva kola smo uspjeli pobijediti te se dići na prvenstvenoj ljestvici.

 

Koliko Istra može u ovome prvenstvu?

Mislim da imamo jako dobru ekipu s tim da je se liga smanjila i da su sve ekipe jako dobre. Naš cilj ove sezone je ipak borba za Europu i gornji dio ljestvice te se nadam ispunjenju tog cilja.

Koji je igrač prevaga u igri Istre?

Naš najbolji igrač je Sandi Krizman,  napadač koji je ovo sezonu zabio već 3 pogotka u 5 kola. On je jedan od nositelja naše igre prema naprijed te je igrač koji ima kvalitetu i mislim da mogu slobodno reci da bi bez problema mogao igrati i u Dinamu.

Favorit prvenstva?

Favorit prvenstva kao i prošlih godina jeste Dinamo no i Hajduk je tu uz njega usprkos tome što su pomladili momčad i zasad igraju jako dobro.

 

Odgovori