Gradac pobijedio Čerin i osvojio treće mjesto

U utakmici za treće mjesto MNL Brotnjo 2012, igranoj sinoć u Blizancima, Krehin Gradac je nakon boljeg izvođenja penal pobijedio Čerin i osvojio treće mjesto u Ligi. Nakon početnog ispitivanja snaga nogometaši Graca su u 20. minuti preko Krstovića poveli 1:0, a dvije minute kasnije prednost Gračana povisio je Darko Planinić.

Nakon Jozićevog pogotka za 3:0 u 26. minuti činilo se kako će Gradac lako osvojiti treće mjesto, no to nije bilo tako jer je u posljednjih pet minuta utakmice Čerin uspio doći do izjednačenja.

Prvi strijelac za Čerin bio je Ivan Petrina, a nakon Petrine u strijelce se upisao i Zoran Prusina, da bi Ivan Pinjuh u posljednjoj minuti susreta izjednačio na 3:3 i tako odluku o osvajaču trećeg mjesta „prebacio” na bijelu točku.

Ekipa Čerina u sinoćnjoj utakmici nastupila je sa svega sedam igrača, a i Gradac je imao samo jednog igrača više u zapisniku, tako da su obje ekipe prijavile po sedam izvođača penala. Nevjerojatno ali istinito svih četrnaest nogometaša, uključujući i vratare, bilo je sigurno s bijele točke u prvom pokušaju tako da je Andrijano Dujmović, kao prvi izvođač Graca morao otvoriti drugi krug.

Dujmović koji je u utakmici za treće mjesto branio odlično, uostalom kao i u cijeloj Ligi, bio je siguran s bijele točke, dok je Ivan Pinjuh nakon postignutog pogotka u posljednjoj minuti za izjednačenje prerastao u tragičara utakmice jer mu je Dujmović uspio zaustaviti drugi pokušaj s bijele točke.

Na koncu Gradac je treće mjesto osvojio pobijedivši Čerin 11:10, a u izravnim dvobojima ove dvije momčadi u ovogodišnjem izdanju Lige ovo je bila druga pobjeda Graca jer su Gračani slavili i utakmici 4. kola skupine C.

 

Odgovori