U Čitluku odigran kadetski šahovski turnir

U organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo u nedjelju je u hotelu Brotnjo održan brzopotezni šahovski turnir. Na turniru je sudjelovalo 34 natjecatelja iz Čitluka, Ljubuškog, Sarajeva , Čapljine, Metkovića i Trebinje.

Turnir je bio podjeljen u dvije kategorije, igralo se švicarskim sustavom uz kompjutersko parovanje. Tempo igre iznosio je 10 minuta po igraču. Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.

Turnir je bio vrlo izjednačen što svjedoči da su u mlađoj kategoriji svih troje nagrađenih osvojili po 5 bodova: Mihael Borna Bjeliš, Lucija Galić i Jakov Crnjac.

U ovoj kategoriji od kadeta iz Šahovskog kluba Brotnjo nastupili su još i Mihaela Buntić kojoj je nagrada promakla za samo pola boda, završila je nastup sa 4,5 osvojena boda.

Njezin mlađi brat osmogodišnji Šimun Enzo Buntić odigrao je solidan turnir i osvojio 3 boda.
U starijoj kategoriji imali smo specifičan slučaj jer je prva trojka Borna Pehar, Ana Ostojić i Dimitrije Vujović osvojila 6 bodova i imali isti međusobni skor.

Organizator turnira se odlučio za solomunsko rješenje i proglasio svih troje pobjednicima u svojoj kategoriji i ujedno pobjednicima turnira – priopćeno je iz Šahovskog kluba Brotnjo.

Odgovori