U Čitluku održano 4. kolo Dječje karate lige regije Hercegovina

U nedjelju 16. rujna u sklopu obilježavanja 57. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije Dani Berbe grožđa u čitlučkoj Gradskoj športskoj dvorani održano je 4. kolo Dječje karate lige regije Hercegovina. Organizatori ovog natjecanja uz Karate savez regije Hercegovine bila su tri karate kluba koja djeluju na području općine Čitluk.

Na spomenutom natjecanju, koje je na prigodnoj svečanosti otvorio čitlučki načelnik Ivo Ino Jerkić, nastupilo je 350 natjecatelja iz 15 klubova iz Hercegovine, a čitlučki načelnik u svom je govoru pohvalio organizatore natjecanja i zaželio mnogo uspjeha natjecateljima.

 

Uz načelnika Jerkića svečanom otvaranju nazočili su doc. dr. sc Zdenko Klepić, predsjednik Karate saveza regije Hercegovina, tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina i mnogobrojni predstavnici Karate saveza i klubova.

Predsjednik Karate saveza regije Hercegovina u svom je govoru baš kao i načelnik Jerkić pohvalio organizatore i kao predsjednik Saveza pozdravio zajednički angažman klubova s područja općine Čitluk u organizaciji kola Dječje lige u karateu. Klepić je također kazao kako je Brotnjo rasadnik talenata i kako karate u Brotnju ima više desetaka godina dugu tradiciju, odlične natjecatelja i rezultate, a govoreći o Europskom prvenstvu regija i osvajanju srebrne medalja Klepić se prisjetio kako su dva Brotnjaka bila članovi srebrne reprezentacija.

Pored Odaka i Vučića brojni su Brotnjaci sudjelovali u uspjesima različitih muških i ženskih karate reprezentacija, a na kraju svog govora Zdenko Klepić je iskazao vjeru u osvajanje olimpijske medalja nekog od natjecatelja iz Hercegovine na Olimpijadi ukoliko se donese odluka da karate postane olimpijski sport.

Uz kolo Dječje lige u Čitluku je održan i trodnevni seminar za karate suce pod vodstvom glavnog tajnika Karate saveza Bosne i Hercegovine Dragoslava Dojčinovića.

 

Odgovori