Vori novi izbornik juniora, Filip Odak na pričuvnom popisu

Varaždin, Poreč, Ivanić, to su gradovi koji će ovaj tjedan ugostiti tri generacije hrvatskih rukometaša. I dok će seniori isprobavati Varaždin Arenu u kojoj će dočekati Finsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, kadeti će se kratkoo pripremati u Ivanić Gradu prije puta na turnir koji se održava u  Mađarskoj.

Poreč je naša stalna rukometna baza, zapravo naš drugi dom bit će domaćin hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji. Ona se jutros okupila u Zagrebu i nakon antigen testiranja krenula prema Hotelu Diamant u kojem će provesti sljedećih tjedan dana. To je sjajna prilika za ozbiljan i samoprijegoran rad u idealnim uvjetima proljeća koje kuca na vrata, ali i jedinog hotela u Hrvatskoj koji ima svoju dvoranu rukometnih dimenzija.

Novi izbornik Igor Vori pozvao je na ovo okupljanje 19 igrača. Dio njih bio je u sastavu  kadetske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebro na Europskom kadetskom prvenstvu koje je Hrvatska sjajno organizirala u Koprivnici i Varaždinu. Naravno, tu je i dosta novih igrača koji su se iskazali tijekom ove sezone, a prešli su starosnu granicu kadeta. Među njima je i Noa Zubac, trenutačno igrač švedskog drugoligaša HF Karra, ali  budući član Lomza Vive Kielcea, lijevi vanjski, sa švedskom putovnicom (Noa je rođen u Puli, otac Ivica nekadašnji rukometaš i trener sa sjajnim rezultatima u Labinu). Još jedan nadajmo se budući as iz hrvatske dijaspore.

Na listi pričuva još je osam igrača koji mogu biti pozvani naknadno ukaže li se potreba. Uz  novog izbornika Igora Vorija kojeg ne treba posebno predstavljati, u stručnom stožeru je još nekoliko hrvatskih legendi. Nekadašnji „ministar obrane“ Denis Špoljarić je njegov prvi suradnik (službeno  trener) pa trener vratara Valter Matošević. Šestorku još čine Branimir Šola kao kondicijski trener, Karlo Šporer te za ovu akciju tehniko Ivan Dragić. 

Juniori će se u Poreču međusobno upoznavati, trenirati, a 17. i 18. ožujka (četvrtak i petak) odigrati i dva prijateljska susreta protiv Slovenije u dvorani Hotela Diamant. Podsjećamo, tu reprezentaciju ovo ljeto očekuje Europsko prvenstvo u Portugalu od 07. – 17. srpnja.  Hrvatska je u jako izazovnoj skupini s Francuskom, Švedskom i Crnom Gorom.

Evo popisa juniorske reprezentacije:

 1. TOMA LUČIN – RK BM 07
 2. MISLAV TURČIĆ – HRK GORICA
 3. TINO VISKIĆ – RK ZAMET
 4. IVAN BARBIĆ – RK DUBRAVA
 5. ROK MALIN – RK SISAK
 6. PATRIK HRŠAK – MRK SESVETE
 7. ANTONIO DIZDAR – RK UMAG
 8. NOA ZUBAC – KÄRRA HF
 9. FABIJAN GRUBIŠIĆ – RK PPD ZAGREB
 10. JAN KOVAČEC – RK MARIBOR BANIK
 11. DAVID ŠTRKOVIĆ – MRK SESVETE
 12. JAKOV DUJIĆ – RK BM 07
 13. RUDOLF BOBAŠ – UHK KREMS
 14. DAVID JURIŠIĆ – ASV – HAMM WESTFALEN
 15. MARIN BOŽIČEVIĆ – RK SPAČVA VINKOVCI
 16. MATIJA CAR – RK MORNAR CRIKVENICA
 17. MATEJ KOMLJENOVIĆ – RK DUBRAVA
 18. ADAM ŠALIĆ – RK DUBRAVA
 19. ZLATKO RAUŽAN – MRK SESVETE

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva)

 1. GRGO LUKETIN – RK BM 07
 2. PETAR LULIĆ – RK BJELOVAR
 3. TIN TOMPIĆ – RK VARAŽDIN 1930
 4. NEDJELJKO JURKOVIĆ – RKHM DUBROVNIK
 5. FILIP ODAK – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI
 6. LOVRO PUČEK – GRK VARAŽDIN 1930
 7. MATEJ SVRŽNJAK – HRK GORICA
 8. FILIP GAJIĆ – RK BM 07

Odgovori