Vraća se Marin Čilić, Karlović zasad bez mjesta u glavnom turniru

PBZ Zagreb Indoors još se jednom može pohvaliti da će na jednom mjestu okupiti sve najbolje hrvatske tenisače, a njima će se od 4. do 10. veljače u Domu sportova pridružiti mnogi poznati svjetski igrači, čineći jedno od najkvalitetnijih izdanja u sedmogodišnjoj povijesti turnira.

Najveći pomak u odnosu na igrački sastav prošlog turnira predstavlja povratak dvostrukog pobjednika Marina Čilića, koji je zbog ozljede koljena bio prisiljen propustiti posljednje izdanje PBZ Zagreb Indoorsa. Marinu će se pridružiti i reprezentativni kolega Ivan Dodig, pobjednik Indoorsa iz 2011.

O kvaliteti igračkog popisa svjedoči i činjenica da je Ivo Karlović, iako se nalazi na 100. mjestu ATP ljestvice, zasada ostao bez mjesta u glavnom turniru. No, Ivo će zasigurno biti među onima koji će sljedeće godine igrati u Domu sportova. Od stranih tenisača valja izdvojiti povratak Rusa Mihaila Južnija, koji će braniti naslove osvojene 2012. Pridružit će mu se i Cipranin Marcos Baghdatis, zagrebački pobjednik iz 2007., s kojim je Južnij osvojio turnir parova. Po šesti put će na PBZ Zagreb Indoorsu zaigrati Talijan Andreas Seppi kojem je 2012. bila najbolja sezona u karijeri. U Zagreb se vraća i Austrijanac Jürgen Melzer, trenutačno 29. na svijetu. Odmah iza Melzera na ATP ljestvici nalazi se najbolji Slovak, 23-godišnji Martin Kližan, koji je u 2012. proglašen za novaka godine na ATP Touru.

Teniski sladokusci zasigurno će s velikim zanimanjem čekati i premijerni zagrebački nastup Bugarina Grigora Dimitrova, nekadašnjeg najboljeg juniora svijeta, koji svojim tenisom neodoljivo podsjeća na Rogera Federera.

– Jako sam zadovoljan s popisom prijavljenih igrača! To su najbolje prijave u zadnjih 5-6 godina i rezultat su dosadašnjih uspješnih organizacija turnira. Opet imamo sve naše najbolje tenisače predvođene Marinom Čilićem. Tu je, također, čitav niz kvalitetnih i atraktivnih stranih igrača: Mihail Južnij, Marcos Baghdatis, Andreas Seppi, Jürgen Melzer, Grigor Dimitrov i drugi. Njihova imena jamče da ćemo i na sljedećem Indoorsu imati priliku uživati u vrhunskom tenisu – zaključio je direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat.

 

vecernji.ba

 

Odgovori