Za brotnjo-sport. govori najbolji igrač futsala u BiH Tomo Bevanda

Kapetan MNK Brotnjo i najbolji igrač futsal reprezentacije BiH Tomo Bevanda igra u sjajnoj formi. U nedavnom susretu protiv Hrvatske, Tomo je s dva pogotka donio pobjedu reprezentaciji BiH. Na vrhunskoj razini Bevanda predvodi našu momčadi u ovoj sezoni koja ide ka obrani naslova prvaka BiH. Za brotnjo-sport. Bevanda govori o svojoj igri, očekivanjima u nastavku prvenstva i svojoj karijeri.

Tomo, iza vas je sjajna polusezona okrunjena titulom jesenskog prvaka. Tvoj komentar?

Prvi dio sezone je protekao dobro za nas ,prvi smo što nam je i bio cilj. Odigrali smo odličnu polusezonu,i sad moramo zadržat jedno od prva dva mjesta da odemo u doigravanje. Za nas igrače i za upravu kluba sve osim prvog mjesta je neuspjeh.

 

Mnogi te proglašavaju i najboljim igračem futsala u BiH.

Ja sam zadovoljan  svojim učinkomi igrom. Nažalost, imao samo jednu ozljedu i nisam igrao zadnja 3 kola,ali sve u svemu dobro je. Vrlo brzo sam vratio formu koju sam imao na početku sezone.

U prijateljskom ogledu protiv Hrvatske briljirao si i svoju igru okrunio s dva pogotka.

U repki mi je od prvog dana odlično. Momčad je sjajna, dobro igram,a ove sezone sam pogotovo prezadovoljan. Igrali smo nekoliko prijateljskih utakmica i odigrao sam po meni vrlo dobro sve utakmice. Jedva čekam kvalifikacije za Euro u kojem mislim da imamo šanse da se prvi put kvalificiramo na to natjecanje.

Koliko je mali nogomet popularan u Hercegovini?

Mali nogomet u Hercegovini prije nekoliko godina je zbog mnogo jakih turnira bio dosta popularan i gledan. Zadnjih godina malo slabije zbog nedostatka pravih turnira,ali zbog sve više malonogometnih klubova u Hercegovini koji igraju prvu i drugu malonogometnu ligu i imaju dobre rezultate mali nogomet se počinje sve više i više pratiti.

Tomo Bevanda nogomet je počeo trenirati u NK Brotnjo gdje je odigrao jednu sezonu prvoj momčadi Brotnja. Nakon pola godine prelazi u juniore Dinama, ali poslije godinu dana zbog ozljede se ponovno vraća u Brotnjo i tu ostajem godinu dana. Odličnim igrama odlazi u švicarsku ligu gdje nastupa za Brunnen. Kao najbolji strijelac kluba odlazi u kamp prvoligaša Luzerna ali zbog teške ozljede prestaje igrati nogomet. U sezoni 2009/2010. Potpisuje za MNK „Brotnjo” gdje vrlo brzo postaje najbolji igrač i kapetan momčadi i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

 

Odgovori