Za portal govori povjerenik MNL MZ Tomislav Krasić

Iza nas je još jedna  Malonogometna liga MZ općine Čitluk. Deveto izdanje Lige bilo je u znaku Krehin Graca koji su po treći put osvojili titulu prvaka. Također, ovogodišnje natjecanje obilježio je kvalitetan nogomet, dobra posjećenost ali nažalost dva incidenta koje su izazvali pojedinci iz MZ Čitluk Grada i Čerina. Nakon finalnog susreta, za naš portal intervju je dao povjerenik Lige gospodin Tomo Krasić.

Kako ocjenjujete ovogodišnju ligu?

– U suštini smo s ligom Mjesnih zajednica zadovoljni. Interes publike je bio

dobar. Jedino je na finalnoj utakmici posjet bio ispod očekivanja. Taj trend slabije posjećenosti navodi nas na razmišljanje da se i finale igra na malonogometnom terenu,ali o toj promjeni se tek treba dogovarati. U ovogodišnjoj ligi sudjelovale su 22 mjesne zajednice od 26 koliko ih ima u Općini Čitluk. Za MZ Cerno, Krućevići i Donji Mali Ograđenik nenastupanje i nije iznenađenje jer su to male MZ koje realno govoreći teško mogu skupiti malonogometnu ekipu. Jedino Gornja Blatnica nije uzela učešće u ovoj ligi iz nama nepoznatih razloga. U ligi su sudjelovala 292 igrača. Raduje nas podatak da je oko 30% igrača bilo mlađe od 20 godina. Liga se igrala na 14 malonogometnih terena u 12 mjesnih zajednica širom Brotnja. Liga je trajala skoro 2 mjeseca (od 20. 06.-13.08. 2011. god.) isključivo radnim danima od ponedjeljka do četvrtka. Sve utakmice su sudila 3 domaća suca potpomognuti jednim sucem sa strane. U kompletnoj ligi prikazan dosta dobar nogomet. Odigrano je ukupno 68 utakmica. Postignuto je 380 golova što je oko 5,6 golova po utakmici.

Prema Vašemu mišljenju, koja je momčad najviše pokazala?

– U ligi imamo nekoliko ekipa koje odskaču svojom kvalitetom kao što su: Krehin Gradac, Donja Blatnica, Gradnići, Međugorje, Dobro selo, Biletići, Čerin i Čitluk selo. Nijanse su odlučivale o ovogodišnjim finalistima kao i o pobjedniku lige. Donja Blatnica i Krehin Gradac su nešto iskusnije ekipe koje su se dizale iz utakmice u utakmicu i na kraju zasluženo ušle u finale, a Krehin Gradac ponio epitet najbolje ekipe koja će nas i ove godine predstavljati na završnici malonogometnih liga u Čapljini od 19.-26. 08. 2011.god. O izjednačenosti lige govori i činjenica da je ekipa Krehin Graca do titule najbolje ekipe došla pobjedama u čak 3 susreta nakon izvođenja kaznenih udaraca.

 

Ove godine zabilježena su i dva incidenta na utakmicama.

– Ove godine imali smo incidente na dvije utakmice. Prvi incident dogodio se u osmini finala kada su dva igrača Čitluk grada naguravala suca nezadovoljni jednom njegovom odlukom. Oba sudionika naguravanja drastično su kažnjena. Nešto veći incident dogodio se na utakmici četvrt finala gdje je igrač Čerina 2-3 puta “divljački” udario suca. Ekipa Čerina je diskvalificirana,a igrač će biti drastično kažnjen. Mišljenja smo da će kazne pedagoški djelovati na sudionike lige i da se ovakve stvari više neće ponavljati.

 

Koji je igrač po Vama najviše pokazao u ovogodišnjem natjecanju?

Ove godine imali smo nekoliko igrača koji su prikazali zavidnu kvalitetu. Među ove igrače možemo ubrojit najboljeg igrača lige Josipa (Jolu) Dujmovića, najboljeg strijelca lige sa 14 pogodaka Igora Brkića, najboljeg vratara lige Stanislava Galića. Među ove najbolje svojom kvalitetom spadaju i Vedran Marić, Boris Pehar, Matej Čilić, Stanislav Vasilj, Kristijan Ćavar, Jure Musa, kao i tri vratara Andrijano Dujmović, Kristijan Detki i Mario Primorac. Ovom prilikom moram pohvaliti i Zrinka Raspudića te Andriju Sušca koji u poznim igračkim godinama prikazuju zavidnu kvalitetu. Ove godine se pojavilo i dosta mladih igrača kojima je ovo 1. liga. Od njih svojom kvalitetom odskaču Ante Čilić, Ante Sušić, Josip Galić te petnaestogodišnji Marko Pervan koji su standardni i veoma bitni igrači svojih ekipa pred kojima je sigurno velika karijera.

Što Malonogometna liga mjesnih zajednica znači za Brotnjo?

– Malonogometna liga je u cijeloj Hercegovini, pa tako i u Brotnju jedan pokret koji okuplja oko sebe velike mase naroda. Ova liga je postala sastavni dio života većine Brotnjaka koji svaku večer u ovim ljetnim danima pune stadione. Ova liga zamjenjuje nekadašnje “derneke” gdje se druži staro i mlado,muško i žensko,gdje svatko nađe nešto što je njemu zanimljivo. Sa sportskog gledišta ova liga je bila odskočna daska za dosta nogometaša koji su otišli u svijet profesionalnog malog i velikog nogometa. Možemo reći da je ova liga pripomogla grupi entuzijasta da osnuju MNK Brotnjo koji postiže zavidne rezultate u BiH. Ove godine su bili prvaci Federacije BiH. Većinu igrača ovog kluba čine igrači koji igraju našu ligu mjesnih zajednica.

Uredištvo portala brotnjo-sport.info gospodinu Krasiću i njegovim suradnicima, Ivanu Musi-Ćiri, Damiru Jerkiću-Dami i Miloradu Prusini želi puno uspjeha u organizaciji sljedećih natjecanja.

 

 

Odgovori