Završeno 17. izdanje Međunarodnog nogometnog turnira „Međugorje Cup 2022.“

Međugorje Cup 2022. i ove godine  potvrdilo je reputaciju jednog od najjačih turnira za mlađe uzraste na ovim prostorima. Na 17. izdanju turnira sudjelovalo je 40-ak momčadi iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Natjecalo se u šest kategorija, od 2009. godišta do 2014.
U najmlađoj kategoriji titulu najboljih ponijeli su nogometaši Zrinjskog. Drugo mjesto pripalo je DU TALENT, a treće NK Adriatic. Za najboljeg igrača proglašen je  Ivano Čović, najbolji vratar Mihael Pintarić, dok je najefikasniji igrač Josip Mihaljević.
Škola nogometa Limači najbolja je u kategoriji 2013. godišta. Drugo mjesto pripalo je NK Osijek, a treće domaćinima ŠN Međugorje. Najbolja igračica turnira je Patricia Čiber, najbolji strijelac Jona Musa, a najbolji vratar Josip Primorac.
U kategoriji 2012. godište, prvo mjesto pripalo je ŠN DU TALENT, drugo mjesto zauzeli su nogometaši Osijeka, a treće NK Adriatic. Za najboljeg igrača proglašen je Bruno Šimunović, najbolji strijelac Davor  Šundrica, a najbolji vratar Dino Idrizović.
Nogometaši Osijeka najbolji su u kategoriji 2011. godište. Drugoplasirani su NK Arbanasi, a treći RNK Split. Za najboljeg igrača proglašen je Fran Šarčević, najbolji strijelac je Mauro Kvartuć, a najbolji vratar Roko Palameta.
Mostarski Zrinjski osvojio je titulu i u godištu 2010. Drugoplasirani su bili Juventus Academy, a treće NK Adriatic. Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Sivrić, najefikasniji je bio Ivan Kukuić, a najbolji vratar Petar Burić.
U najstarijoj kategoriji naslov je pripao GNK Dinamu koji je u finalu svladao Osijek. Treće mjesto osvojila je momčad Primorca. Za najboljeg igrača proglašen je Jona Benković, najbolji strijelac je Jakov Dedić, a najbolji vratar Jan Adžić.
Pehare i medalje uručili su predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan i načelnik Marin Radišić.
Pokrovitelji turnira su bili Općina Čitluk i HT ERONET.

Odgovori