Zubac dvoznamenkast unatoč prstu u oko u prvoj pobjedi Clippersa

Los Angeles Clippersi uspjeli su stići do prve pobjede u novoj NBA sezoni. Clippersi su bili bolji od Portland Trail Blazersa na domaćem terenu te su izbjegli 0-3 start.

Clippersi su nastavili niz izbjegavanja tri poraza na startu još od 2010/11 sezone, a do vrlo uvjerljive 116:86 pobjede vodio ih je sjajni Luke Kennard koji je ubacio 23 poena uz, za sebe u karijeri, rekordnih šest trica.

Clippersi su rano preuzeli kontrolu i nakon konca prve dionice, a i na poluvremenu imaju 14 razlike, a krajem treće prednost raste i do 30. Ključ pobjede bio je limitiranje Blazersa na samo 38 posto šuta iz igre, a Damiana Lillarda na tek 4/15.

Uz Kennarda se kod Clippersa istaknuo Reggie Jackson s 18 poena te Paul George sa 16 i čak osam ukradenih lopti, dok je Ivica Zubac za 25 minuta gađao 5/6 za deset poena i osam skokova uz četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Zubac je sudjelovao i u dva oštrija dvoboja s Codyjem Zellerom. U prvom hrvanju ova dva igrača pod košem je Zubac ostao na parketu nakon što je dobio prst u oko, ali se vratio u igru, a onda je deblji kraj izvukao Zeller koji je dobio udarac u bradu, no sve bez težih posljedice.

Odgovori