Zubac: “Maksimalno spremni i motivirani”

U najavi utakmice protiv Litve hrvatski izbornik Dražen Anzulović osvrnuo se na dugačku, bogatu tradiciju koju ima litavska košarka, ali kazao je kako vjeruje da će hrvatska kvaliteta ipak doći do izražaja.

“Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sve poštovanje i koji nema poraza u ovim kvalifikacijama. Reprezentacije je koja ima dugačku tradiciju u vrhu svjetske košarke i samim tim nam to mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem kako će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo pobijediti.”

Sigurno je kako će to biti borba od prvog do posljednjeg napada.

“Susret se neće odlučiti u prvoj ili drugoj četvrtini. Mora se graditi od prve do zadnje minute i siguran sam da će, ako budemo na tom nivou, naša kvaliteta doći do izražaja”, dodao je Anzulović.

Na izbornikove su se riječi nadovezali Rok Stipčević i Ivica Zubac. Hrvatska je dobro radila proteklih tjedana i, iako je svjesna kvalitete protivnika, istog se ne boji.

“Pred nama je teška i uzbudljiva utakmica. Uz sve poštovanje, ne bojimo se i svjesni smo svoje snage i kvalitete”, kazao je hrvatski razigravač.

“Spremamo se već skoro dva tjedna, prošli smo kroz sve detalje igre, obrane i napada te ulazimo maksimalno spremni, motivirani i puni samopouzdanja. Nadamo se da će nam publika dati još veći poticaj i idemo na pobjedu”, dodao je Ivica Zubac.

Odgovori