Čilić: “Ne sumnjam da će atmosfera biti fantastična”

Prvi će u petak na teren Borna Ćorić kojeg očekuje meč protiv Stevea Johnsona.

“Iskreno, svejedno mi je što igram prvi, u prijašnjim sam mečevima uglavnom igrao drugi. Najvažnije je da smo se dobro pripremili za ovaj dvoboj, pun optimizma očekujem prvi susret”, rekao je Ćorić koji je svoj jedini dosadašnji dvoboj protiv Johnsona izgubio. Dogodilo se to lani na zemlji Roland Garrosa.

“Istina, Johnson mi nije ostao u dobrom sjećanju. Igrao sam dobro taj meč, no nije bilo dovoljno za pobjedu. Nisam pratio njegove igre posljednjih mjeseci, no mislim da su sada odnosi ipak drugačiji. Ja sam bolji igrač nego što sam to bio prije godinu i pol dana.”

“Ovdje nam je prije dvije godine bilo odlično, atmosfera protiv Francuza je bila fantastična. Ne sumnjam da će tako biti i ovog vikenda, Zadar je pravi sportski grad”, riječi su najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića koji nije iznenađen što je drugi gostujući igrač u singlu Tiafoe.

“S obzirom na to da Querrey ove sezone nije u naročitoj formi, osjetili smo da bi prednost mogao dobiti Tiafoe. On je u ovom meču debitant, pitanje je kako će reagirati u svom prvom nastupu. Može odigrati sjajno, no može u dvoboj ući i vrlo nervozno i odigrati loše. Mislim da bi Querrey mogao igrati trećeg dana. U svakom slučaju, nadam se da ćemo Borna i ja biti uspješni i donijeti bodove za pobjedu koju svi priželjkujemo”, dodao je Čilić.

Za subotnji susret parova (14 sati) izbornik Željko Krajan nominirao je Ivana Dodiga i Matu Pavića, a za Amerikance će igrati Mike Bryan i Ryan Harrison. Mate se vraća u reprezentaciju nakon četiri godine stanke.

“Lijepo je ponovo biti dio momčadi. Čeka nas težak posao u subotu, Mike Bryan je trenutačno prvi tenisač svijeta u paru, a Harrison je također jako dobar. Nadam se da ćemo Ivan i ja odigrati dobar meč, učinit ćemo sve da ga i dobijemo”, najavljuje Pavić.

Odgovori