Zubac: ‘Uvijek sam tu za reprezentaciju, nadam se da ćemo svi biti na okupu pa da napravimo pravi rezultat’

U dresu Los Angeles Clippersa Ivica Zubac odrađuje vrlo dobar posao. Drži poziciju startnog centra, igra kada je to bitno i daje veliki doprinos.

“Već mi je šesta sezona u NBA-u, imam dosta iskustva i igrao sam u dosta važnih utakmica. Dobro sam se uklopio, tu sam najduže od svih igrača u ekipi i imam osjećaj da mi dosta vjeruju i trener i suigrači. Zadovoljstvo mi je igrati svaku večer”, kaže Zubac za HRT Sport.

Clippersima ove sezone nije lako, igraju bez Kawhija Leonarda, a dobar dio sezone i bez Paula Georgea.

“Imali smo taj period gdje smo se prilagođavali, nedostajalo nam je dosta poena u napadu i trener je tražio načine kako to nadomjestiti, a jedan od načina je bio da se meni da više lopti u postu da na taj način pokušamo nadoknaditi dio tih poena.”

Na Zapadu se ističu Sunsi koji igraju sjajnu košarku.

“Igraju odlično, pa su i bez Paula nastavili biti dobri, pobjeđivali su. Bit će teško ako se sastanemo s njima. Imamo iskustvo igranja s Phoenixom od prošle godine, pola ekipe nam je bilo ozlijeđeno, a pobijedili smo u dvije utakmice. Da smo pobijedili drugu utakmicu u Phoenixu, serija bi možda otišla u drugom smjeru. Mislim da smo bolji nego prošle godine, ako uspijemo vratiti ozlijeđene igrače, imat ćemo dobre izglede i boriti se s njima.”

Clippersima se smiješi osmo mjesto i play-in, a neizvjesno je tko će im biti protivnik.

“Na Zapadu je stvarno sve moguće, neki imaju malo teži raspored i nismo sigurni protiv koga ćemo igrati. Međutim siguran sam da ćemo imati dobru šansu protiv svih.”

Sljedeće sezone trebali bi računati i na Leonarda i Georgea.

“Svi bi trebali biti spremni za sljedeću sezonu tako da se nadam da će svi biti tu i da ćemo pokušati još jednom napraviti taj ‘run’ i osvojiti naslov.”

Reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ne stoji dobro, ali Zubac ne gubi nadu.

“Šansa je još uvijek tu iako nije bajna situacija u borbi za Svjetsko prvenstvo. No, dok god izgleda ima moramo dati sve od sebe. Ovo ljeto imamo dvije utakmice, imat ćemo svoju priliku, ako pobijedimo u tim susretima, povećat ćemo si izglede. Idemo se potući, pa što bude, bude.”

Osim kvalifikacija, tu je i Europsko prvenstvo za koje Zubac ne bi trebao biti upitan.

“U kontaktu smo s izbornikom. Ja sam tu, naravno, ako sam zdrav i mogu igrati uvijek ću biti na raspolaganju. Nadam se da ćemo ove godine svi biti na okupu, ne vidim razloga zašto ne bi i da ovo ljeto napravimo nekakav rezultat i potučemo se za medalju.”

Odgovori