Zubac zbog ulaska u sigurnosne protokole prekida veliki niz uzastopnih nastupa

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac zbog ulaska u Covid protokole propustit će svoju prvu NBA utakmicu otkako je u veljači 2019. godine razmijenjen u Los Angeles Clipperse iz gradskih rivala Lakersa.

 

Zubac je bio velika konstanta u regularnoj sezoni i nanizao je 205 utakmica ne uključujući doigravanje u kojem je ipak propustio dva susreta, a bio je na klupi u još ponekom. Zubac je bio svjestan tog niza pa je odbijao prosjediti utakmice zbog odmora prošle sezone.

No, hrvatski je centar uz još trojicu suigrača ušao u protokole i neće biti na raspolaganju Clippersima za susret na Staru godinu protiv Toronto Raptorsa. Zubac je već bio pozitivan na koronu, i to prije restarta lige u balonu 2020., ali tad zbog toga nije propuštao susrete.

Trenutni rekorder po broju uzastopnih nastupa je Mikal Bridges koji nije propustio utakmicu otkako je biran, a trenutno je na brojci od 261 odigrane utakmice.

Uz Zupca su od Clippersa u protokolima Brandon Boston Jr., Jay Scrubb, Moses Wright, dok su se Marcus Morris i Reggie Jackson vratili iz izolacije.

Odgovori