Župa Čerin pobjednik 22. međužupne lige Hercegovine

U sportskoj dvorani u Čitluku odigrane su, u nedjelju 21. travnja, polufinalne i finalne utakmice 22. međužupne lige Hercegovine, a pobjedu je odnijela ekipa iz župe Čerin.

U polufinalnim susretima sastale su se ekipe Čerin i Domanovići te okončale utakmicu rezultatom 3:2, nakon čega je uslijedio susret župa Gradina i Humac koji je uz penale okončan rezultatom 1:2.

U borbi za treće mjesto, pobjedu je odnijela ekipa Domanovići rezultatom 2:3 protiv ekipe Gradina.

Finalna utakmica odigrana je između ekipa župa Čerin i Humac, te je rezultatom 3:2 župa Čerin odnijela pobjedu.

Istaknutim sportskim angažmanom i borbenim duhom, nagradu za igrača turnira zaslužio je Darko Ivanković iz župe Sv. Stjepana prvomučenika Čerin, titulu najboljeg strijelca Mateo Petrušić iz župe Sv. Ante Humac, a titula najboljeg golmana pripala je Ivanu Kalfiću iz župe Sv. Josipa Domanovići.

Organizator Međužupne lige Hercegovine, povjerenik za pastoral mladih Mostarsko duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Branimir Bevanda, iskreno je čestitao ovogodišnjim pobjednicima i uputio zahvalu onima koji su bili dio organizacije.

„Svim župama koji su bili dio ovogodišnje Međužupne lige Hercegovine, a posebno župi Čerin, iskreno čestitam na postignutim rezultatima i sportskom duhu koji su zadržali sve do finala. Na poseban način želim uputiti zahvalu gradonačelniku Čapljine Smiljanu Vidiću, načelniku Čitluka Marinu Radišiću, direktoru sportskog centra Čapljina Kristijanu Vujnoviću i direktoru sportskog centra Čitluk Tomislavu Bevandi, koji su nas i ove godine srdačno primili u svojim sportskim dvoranama.

Sretan sam što sam dio ove sportske priče i radujem se vidjeti sve sportske uspjehe koji nas očekuju u budućnosti“, kazao je don Branimir.

Titulom prvaka 22. međužupne lige Hercegovine, zajedno s pobjednicima prošlogodišnjeg izdanja Katoličke malonogometne lige, župom Stolac, župa Čerin kvalificirala se dalje prema ovogodišnjoj završnici Katoličke malonogometne lige koja će se održati u Zagrebu 1. i 2. lipnja 2024.

Barbara Damjanović / Nedjelja.ba

Odgovori