Četiri pogotka Planinića u pobjedi Maccabija

Od dvije utakmice grupe F odigrane u četvrtak, nešto zanimljivija bila je ona u Tel Avivu. No, zanimljivost je trajala samo do posljednje četvrtine, s Maccabijevim brzim odlaskom do dvoznamenkaste prednosti, nakon čega se momčad Davida Blatta više nije osvrtala. Završilo je s 91:73, za dolazak domaćina do omjera 1-2 poslije tri kola, dok je Fenerbahče Ülker sada na 0-3.

U gostujućim redovima, novi dobar nastup imao je Bojan Bogdanović, koji je završio s 15 poena, uz 3/6 za dvicu, 2/7 za tricu i 3/4 s crte slobodnih, a dodao je i četiri skoka. Bogdanović je 12 poena ubilježio u prvom poluvremenu, uključujući i tricu s centra sa sirenom na kraju prve četvrtine. Na drugoj strani, Darko Planinić završio je s četiri poena i izgubljenom loptom za nepunih šest minuta u igri u domaćoj momčadi.

 

Prije odlučujućih minuta u posljednjoj četvrtini, Maccabi je većim dijelom utakmice bio u vodstvu, ali nijednom tako velikom da se Fenerbahče Ülker ne bi mogao vratiti. Kada se rezultat počeo lomiti, poslije 53:50 za domaće u 31. minuti, Blattova momčad imala je više junaka, a jedan od njih bio je sasvim neočekivan. 30-godišnji razigravač Moran Roth, koji je dosad u Euroligi bio bez veće minutaže i učinka, odigrao je 16 minuta u drugom dijelu susreta i za to vrijeme upisao osam poena i šest asistencija, dobro organizirajući Maccabijevu igru.

U završnih 10 minuta razigrao se i Ricky Hickman, koji je u prve tri četvrtine bio na šest poena, da bi između 32. i 34. minute zabio još osam u domaćem odvajanju do 66:54. U preostalom razdoblju do kraja utakmice, Fener je još samo jednom bio na jednoznamenkastom zaostatku, kod 66:57 šest i pol minuta prije posljednje sirene, a konačnih +18 bila je najveća prednost Blattove momčadi.

S odličnom posljednjom četvrtinom, Hickman je završio s 24 poena, uz po pet skokova i asistencija. Shawn James bio je prvi u pratnji u dresu Maccabija, s 22 poena i pet skokova. Uz Bogdanovića, po 15 poena za goste zabili su i Bo McCalebb i Romain Sato, McCalebb s četiri, a Sato s osam skokova.

 

hrsport.net

 

Odgovori