Anadolu Efes potvrdio: Zoran Planinić novi je član istanbulske momčadi

Nakon jedne od najboljih europskih sezona u karijeri, Zoran Planinić je napustio Himki i pronašao novi angažman. Potpisao je dvogodišnju vjernost Anadolu Efesu…

Poveći broj velikih europskih klubova bilo je na listi onih koji žele Zorana Planinića u svojim redovima. Planinić je nakon završetka sezone napustio Himki koji je ušao u velike financijske probleme i kao slobodan igrač je mogao pregovarati sa zainteresiranim klubovima.

 

Zainteresiranih je bilo poprilično puno, a na kraju je najkonkretniji bio Anadolu Efes koji je uspio dogovoriti angažman Planinića te s njim potpisati dvogodišnji ugovor.

Generalni menadžer Efesa Engin Özerhun bio je vrlo zadovoljan nakon postignutog dogovora.

“Zoran Planinić jedan je od vodećih igrača na svojoj poziciji u ovom trenutku i njegovo veliko iskustvo će nam puno značiti. Naporno radimo da složimo momčad koja će biti uspješna i u Europi i u Turskoj, da bi to ostvarili, moramo se pojačati na tih nekoliko ključnih pozicija.”

Planinić tako napušta Rusiju nakon pet uspješnih godina za vrijeme kojih je nosio dres moskovskog CSKA i Himkija. Prije toga je nastupao u dresu Cibone, New Jersey Netsa i po povratku u Europu dvije sezone za Tau Ceramicu.

 

hrsport.net

 

 

Odgovori