„Dado transporti“ pobjednik „Malonogometnog turnira K. Gradac 2013.“

Momčad „Dado transporti” iz Širokog Brijega pokazala se najboljom među 36 momčadi iz BiH i Hrvatske koliko ih je nastupilo na 2. Malonogometnom turniru Krehin Gradac 2013. Širokobriježani su za veliko slavlje u finalu i osvajanje vrijedne nagrade od 5000 KM pobijedili momčad „Ultras pub”. Veliko finale turnira bila je prava poslastica za nogometne sladokusce, a pobjednik je odlučen nakon izvođenja penala.

Pred prepunim gledalištem Sportskog centra Jekerovac u Krehin Gracu Dado transporti i Ultras pub odigrali su sinoć finale 2. Malonogometnog turnira Krehin Gradac 2013. Finalna utakmica obilovala je odličnim potezima igrača obje momčadi, a za mali broj pogodaka nakon četrdeset minuta igre bile su zaslužne dobre obrane i odlični vratari. Širokobriježani su u 36. minuti poveli zahvaljujući pogotku Ivana Ravića, a Mostarce je u igru u posljednjoj minuti vratio Emrah Sarić.

 

Budući da je regularni dio završio 1:1 pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke. U prvoj seriji precizni su bili i Ivan Ćužić (Dado transporti) i Josip Božić (Ultras pub), a na otvaranju druge serije pogodio je i Mirko Hrkać (Dado transporti), dok je udarac Marina Sutona (Ultras pub) obranio vratar Širokobriježana. Reprezentativni vratar malonogometne reprezentacije BiH Haris Skuhan potom je zaustavio pokušaj Joze Brkića, nakon čega je Emrah Sarić izjednačio na 3:3.

Izvođač za „Dado transporti” u „raspucavanju” bio je Mirko Hrkać a istu ulogu u momčadi Ultras pub-a ima je Emrah Sarić. Oba malonogometaša u prvom su pokušaju prevarila vratare, Hrkać je bio precizan i iz drugog pokušaja, a budući da je Sarić nakon toga bio neuspješan slavlje momčadi „Dado transporti” moglo je početi.

Prije finalne utakmice odigrana je i utakmica za treće mjesto u kojoj se momčad Auto škole Fabijan/Club Stage pokazala boljom od momčadi Jamatva/Caffe bar Schwabo. Auto škola Fabijan/Club Stage pobijedila je 6:4 a strijelci za ovu momčad bili su Emir Crnalić, Almir Krupić (3), Emir Crnalić (2) i Sanjin Cerovina. Pogotke za Jamatvu/Caffe bar Schwabo postigli su Vedran Kazazić (2), Toni Jelavić i Dario Martinović.

Almir Krupić, trostruki strijelac iz utakmice za treće mjesto s ukupno osam postignutih pogodaka bio je najbolji strijelac turnira. Za najboljeg vratara turnira proglašen je Haris Skuhan, a titulu najboljeg igrača turnira ponio je Mirko Hrkać.

Za četiri najbolje momčadi organizatori turnira su osigurali vrijedne nagrade, dok je zanimanje posjetitelja turnira izazvala velika tombola s pedesetak vrijednih nagrada. Prva nagrada sinoćnje tombole bila je žuta podmornica narančaste boje, Golf I.

 

Odgovori