Dodig propustio šanse za plasman u četvrtfinale, Goffin prošao u dva seta

David Goffin nije baš imao svoj dan u osmini finala ATP turnira u Baselu protiv Ivana Dodiga, no Dodig nije uspio zadržati prednosti koje je stekao i izgubio u dva seta.

Malo više od 90 minuta trebalo je sedmom nositelju Goffinu da izbaci Dodiga u drugom kolu Basela. Međugorac je uspio nadoknaditi break u prvom setu te onda pao u tie-breaku bez ispaljenog metka, a u drugom je ispustio break prednosti.

Goffin je prvi došao do prednosti (2:1) poslije četiri prilike za oduzimanje servisa, no Dodig je iskoristio prvu svoju šansu i izjednačio (5:5). Izborio je odlučujuću igru, ali nije uspio kapitalizirati niti jedan svoj servis.

 

Poslije druge break-lopte, Dodig je sjajno otvorio drugi set, ali je ekspresno izgubio prednost. Belgijac je potom potpuno preokrenuo rezultat (3:1). Dodig se odmah vratio (3:3) i držao se do desetog gema. Goffin je pritiskao i iskoristio treću meč-loptu za rješenje utakmice u dva seta.

Bio je ovo njihov prvi međusobni ogled. Dodig je napravio četiri dvostruke pogreške, Goffin pet, a značajnu razliku je napravio jedino u boljem povratu drugog servisa.

Goffin će se za četvrtfinale boriti s pobjednikom meča Raonic – Young koji je na rasporedu u četvrtak.

U osmini finala Basela ostala su još dva hrvatska predastavnika, Ivo Karlović i Borna Ćorić.

ATP Basel, osmina finala:

Goffin (Belgija, 7) – Dodig (Hrvatska) 7:6(0), 6:4

 

Odgovori