Dodig Gasquetu uzeo set i dobrom se izvedbom oprostio od Australije

Ivan Dodig oprostio se s najboljim Australian Openom dosad, izgubivši u trećem kolu od devetog nositelja Richarda Gasqueta. Četiri seta bila su potrebna Francuzu da eliminira hrvatskog predstavnika…

Četiri seta odigrana su na terenu broj tri između Ivana Dodiga i Richarda Gasqueta u trećem kolu prvog Grand Slama sezone. Hrvat je igrao odličan tenis u prvom dijelu meča, ali u četvrtom setu njegova se igra potpuno raspala i Francuz uzima ponuđeno te osigurava osminu finala.

U prvom setu ključan trenutak bio je break Dodiga za 2:1, koji se poslije pretvorio u 4:2 i konačno, 6:4.

Ivan je bio bolji na mreži, osvojivši poen kod sva četiri izlaska, u winnerima, kojih je imao deset (Gasquet šest), ubacio je pet aseva (Gasquet jedan) te osvojio poen u 70% slučajeva nakon drugog servisa (Francuz mizernih 11%).

Drugi je set započeo slično kao i prvi, Dodig uzima break kod 2:1, no ne uspijeva ga zadržati dulje od dva gema te Gasquet poravnava na 3:3. U sljedećoj prilici francuski tenisač oduzima još jedan servis protivniku te bježi na 5:3, nakon čega osvaja set rezultatom 6:3.

Uzbudljivi treći set donio je prve dvije break prilike Dodigu kod rezultata 2:1, no nakon izmjene koja je trajala 33 udarca i bila okončana u stilu, skraćenom loptom Gasqueta na crtu, Francuz uspijeva izbjeći sudbinu iz prvog seta te izjednačava na 2:2. Tenisači su u tom setu odigrali i tie-break, koji je uvjerljivo osvojio deveti nositelj sa 7-2, nakon što je u startu pobjegao na 6-0.

To je bio početak kraja za pretposljednjeg hrvatskog predstavnika na Australian Openu. U zadnjem setu nije uspio zaprijetiti godinu dana mlađem i 64 pozicije više rangiranom protivniku. Deseti na svijetu nije ispustio ni gema, a Dodig je osvojio samo 12 poena.

Gasquet će u osmini finala sudjelovati u francuskom okršaju, a borit će se protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

 

hrsport.net

 

Odgovori