Čilić ispustio prilike iz ruku, maraton pripao Talijanu Seppiju

Marin Čilić ispao je iz natjecanja na Australian Openu u trećem kolu od četiri godine starijeg Talijana Andreasa Seppija, trenutno 23. igrača svijeta. Hrvatska je tako ostala bez predstavnika u drugom tjednu prvog Grand Slama u sezoni…

U susretu koji je imao ukupno 36 prilika za break i 16 “slomljenih” servisa na obje strane, kao pobjednik je nakon tri sata i 28 minuta igre izišao 28-godišnji Talijan Andreas Seppi, postavljen za 21. nositelja.

Po dva puta svaki je tenisač u prvom setu oduzimao servis protivniku.

Seppi je iskoristio prvu break priliku (od dvije) za 2:1, ali isto čini nekoliko trenutaka kasnije i Marin Čilić, izjednačivši na 2:2. Talijan je ponovno podigao “letvicu” na 3:2, a Čilić se od gubitka seta uspio spasiti tek na servisu Seppija za set, pri rezultatu 5:4. Prva dionica odlazi u trinaestu igru, gdje Čilić nakon mini breaka za 4:2 nema problema u privođenju seta kraju (još jednom osvojio protivnikov servis i zaključio sa 7-2).

Loš postotak ubačaja prvog servisa popravio je Hrvat u drugom setu, no to nije spriječilo Seppija da nakon početne izmjene breakova (1:1) odjuri do 3:1 i izjednači borbu u setovima na 1-1 (6:3).

U sljedećem razdoblju Marin je vodio glavnu riječ na terenu broj dva Melbourne Parka. Stvorio je pet break lopti, u prednost pretvorio dvije (4:2 i 6:2) te napravio drugi korak u meču koji je vodio do cilja zvanog osmina finala.

Četvrti set ponovno je započeo breakom na break, a sljedeća bitna situacija dogodila se pri rezultatu 4:4 kada Čilić prvo spašava dvije break lopte Seppija (od 15:40 dolazi na 40:40), a potom u najgorem trenutku gubi servis te prepušta protivniku “palicu” za ulazak u peti set.

Ovaj prevrtljivi maraton ponovno je mnoge doveo do preuranjenog slavlja na startu odlučujućeg seta. Čilić je krenuo furiozno, upisavši 2:0, ali Talijan ne prestaje s navikom da odmah vraća breakove. Poravnava, povećava na 3:2, zatim i na 5:2, a Marin ostaje bez ideje, snage i drugog tjedna Australian Opena.

S druge strane, Talijan koji je objeručke prihvatio sve što mu se ponudilo, igrat će u osmini finala protiv još jednog od iznenađenja dana – Jeremyja Chardyja.

 

hrsport.net

 

Odgovori