Dodig uzeo set Nishikoriju, Japanac ipak očekivano prošao dalje

Hrvatski predstavnici završili su s nastupom na Australian Openu, a posljednji koji se oprostio od turnira je Ivan Dodig. Dodig je u drugom kolu igrao protiv Keija Nishikorija koji ga je svladao u četiri seta…

Peti igrač svijeta Kei Nishikori morao se pomučiti za pobjedu protiv Ivana Dodiga u drugom kolu Australian Opena. Dodig je veći dio meča bio ravnopravan protivnik koji je Nishikoriju stvarao probleme, ali nije uspio doći do iznenađenja.

Ulazak u meč bio je odličan i Dodig je u prvom setu uspio doći do prednosti i uzeti taj set sa 6:4 najavivši da bi možda i mogao iznenaditi favoriziranog protivnika.

 

No nastavak susreta ipak je ponudio drugačiju sliku, Nishikori je zaigrao bolje i uzeo naredna tri seta.

U drugom je Dodig propustio svoju priliku odmah na početku kada je napravio pritisak na servisu protivnika, nije stigao do break lopte i u završnici seta Nishikori je došao do 0:40 i poravnanja na 1-1 u setovima.

U trećem setu Japanac je dominirao i s dva breaka lako došao do prednosti da bi u četvrtom Dodig propustio priliku. Imao je break i vodio s 5:4 na servisu za set, ali Nishikori se spasio, zatim propustio meč loptu kod 6:5 da bi u tie-breaku bio vrlo uvjerljiv sa 7:0.

Dodig je meč završio sa 16 as servisa, 42 winnera i 35 neforsiranih pogrešaka dok je Nishikori imao deset winnera više i deset neprisiljenih pogrešaka manje što je stvorilo razliku.

U konkurenciji parova od turnira su se oprostili Mate Pavić, Ivo Karlović, Darija Jurak i Mirjana Lučić-Baroni.

Ajla Tomljanović u Melbourneu nastupa za Australiju, u pojedinačnom dijelu poražena je od Varvare Lepchenko (6:1, 7:6) dok je u paru s Jarmilom Gajdosovom sa 6:0, 6:0 pomela nove sunarodnjakinje Moore i Myers.

Australian Open, tenisači, drugo kolo:

Kei Nishikori (Japan, 5) – Ivan Dodig (Hrvatska) 4:6, 7:5, 6:2, 7:6(0)

 

Odgovori